Українську гру «Ехо Прип’яті» вирішили продавати в росії, але від ідеї відмовилися через суспільний осуд

  • 11 июля, 09:00
  • 3742
  • 0

Українська гра «Ехо Прип’яті», яка має вийти цього року, могла опинитися в продажу на російському ринку, але від цієї ідеї швидко відмовилися після хвилі обурення в соціальних мережах. Частково гроші на гру збирають на Kickstarter.

Керівник та автор сценаріїв Youtube-каналу «Аномальний Притулок» Андрій Чебанков опублікував на платформі X скриншоти з чату з розробником гри, де обговорювалася можливість продажу «Ехо Прип’яті» в росії.

Ця ідея викликала додаткову гнівну реакцію, адже вона з’явилася невдовзі після чергового теракту Росії, цього разу — по дитячій лікарні «Охматдит».

Як з’ясувалося, план продажу гри у рф виник ще на початку розробки. Проте розробник не оголошував про ці наміри ані команді, ані потенційним гравцям.

Головним аргументом на користь продажу гри в росії було те, що інша українська гра S.T.A.L.K.E.R. 2 навіть не видалила російської мови із субтитрів.

Однак ідея керівництва не знайшла підтримки в команди, і деякі її члени пішли з проєкту.

У коментарях до публікації керівник розробки стверджував, що кошти, отримані від продажів гри в росії, планували спрямувати на допомогу Україні, зокрема на ЗСУ.

Чебанков же заперечив це, стверджуючи, що команда не була поінформована про плани керівництва щодо продажу гри у рф.

Врешті після публічного резонансу розробники гри перепросили та підтвердили, що продажів у росії не буде.

Офіційна заява Chornozem Interactive:

«Нещодавно з’явилися повідомлення про можливий вихід нашої гри на російських ринок. У мережу витекли скриншоти з перепискою з нашої приватної бесіди, але вони не відображають картину в повному обсязі.

Спочатку ми дійсно розглядали можливість виходу на російський ринок. Це було пов’язано з прагненням знайти додаткові кошти для фінансування гуманітарних ініціатив, спрямованих на допомогу Україні у зв’язку з війною та на допомогу ЗСУ.

Однак після ретельного аналізу та глибоких роздумів, ми вирішили відмовитися від цієї ідеї. Це рішення було ухвалене після розмови з нашою командою.

Ми розуміємо, що вихід на російський ринок може бути сприйнятий як підтримка режиму, який розпочав несправедливу війну проти України. Ми категорично засуджуємо дії російської влади та висловлюємо щиру солідарність з українським народом. Кожен з команди так чи інакше допомагає ЗСУ.

У нас була ціль створити гру, де були б зображені злочини радянської ради, які призвели до невимовної трагедії в історії України, про пам’ять усіх жертв та про велику любов до Батьківщини.

Нам щиро шкода, що нашими щирими благими намірами через незнання всіх аспектів підвели вашу довіру та на нашу репутацію пала тінь. Ми цінуємо вашу підтримку та розуміння. Просимо щирі вибачення. З повагою — Chornozem Interactive».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий