Успішний успіх. Прибуток Samsung зріс на 900%

  • 8 апреля, 11:58
  • 2968
  • 0

Samsung Electronics очікує, що її прибуток за перший квартал 2024 року зросте більш ніж удесятеро порівняно з першими трьома місяцями 2023 року.

Ціни на мікросхеми відновлюються після спаду, пов'язаного з пандемією, а попит на продукти зі штучним інтелектом стрімко зростає. На цьому фоні південнокорейська компанія Samsung, яка є найбільшим у світі виробником мікросхем пам'яті, смартфонів і телевізорів, очікує операційний прибуток до 6,6 трлн. (4,9 мільярда доларів США) у першому кварталі 2024 року. Це на 931% вище, ніж за той же період 2023 року, і перевищує очікування аналітиків у 5,7 трлн., пише BBC.

Очікується, що прибуток збільшиться завдяки зростанню цін на напівпровідники на світовому ринку після серйозного спаду на рік раніше. Світові ціни на чіпи пам'яті зросли приблизно на п'яту частину за останній рік. Напівпровідниковий підрозділ Samsung зазвичай приносить найбільший прибуток компанії. Передбачається, що цього року попит на напівпровідники також залишиться високим, чому сприятиме бум технологій штучного інтелекту.

Землетрус, який стався на Тайвані 3 квітня, також може призвести до скорочення глобальних поставок чіпів, що може дозволити Samsung ще більше підняти ціни. Тайвань – будинок для кількох великих виробників мікросхем, включаючи TSMC, який є постачальником Apple та Nvidia. Незважаючи на те, що TSMC заявив, що землетрус не вплинув на виробництво, вона помітила певні збої у роботі.

Окрім цього, очікується, що Samsung отримає поштовх від продажів своїх нових флагманських смартфонів Galaxy S24, які були представлені у січні. Квартальний звіт буде опубліковано наприкінці квітня.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий