В Полтаві хакер списував борги за комуналку з сайту водоканалу

  • 3 июля, 17:33
  • 4252
  • 0

У Полаві хакер одним містянам списував борги за водопостачання, а іншим - навпаки приписував лишні кубометри, заявляють в нацполіції.
Ймовірним підозрюваним у несанкціонованому втручанні в роботу інформаційної системи комунального підприємства є 44-річний полтавець. «Хакер» обходив ступені захисту «Полтававодоканалу» за допомогою шкідливого програмного забезпечення.

Протиправну діяльність чоловіка припинили співробітники відділу протидії кіберзлочинності в Полтавській області, спільно зі слідчими Полтавського відділу поліції та співробітниками Служби безпеки України в Полтавській області, під процесуальним керівництвом Полтавської місцевої прокуратури. 

Олександр Ведмідський, начальник відділу протидії кіберзлочинів в Полтавській області, зазначив:
«Чоловік, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, зламував особисті кабінети клієнтів «Полтававодоканалу» та, використовуючи їх персональні дані, вносив зміни в показники обліку спожитої води. Під час проведення санкціонованих судом обшуків за адресою проживання фігуранта, слідчими вилучено ноутбук Lenovo, USB та SD  накопичувачі,  USB-модем,  sim-картки операторів мобільного зв’язку та інші докази, що засвідчують факт збирання та зберігання персональних даних мешканців Полтави».

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, комп’ютерних мереж) та ч.1 ст. 182 (Порушення недоторканості приватного життя)  Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання їй запобіжного заходу. 

У разі доведення вини чоловіка, йому загрожує штраф або обмеження волі на  строк від двох та п’яти років. Тривають слідчі дії.


Теги: хакер
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все