В росії тестують веб-сайт ytonline.ru, який створений для контент-цензури на YouTube

  • 27 августа, 10:45
  • 3727
  • 0

На цьому тижні виявилось, що компанія "Ростелеком" проводила тестування "внутрішнього сервісу доступу до YouTube", який проводить фільтрацію контенту популярної відеохостингової платформи. Цю інформацію оприлюднило "Роскомсвобода". Цей сервіс, розроблений "Ростелекомом", може у майбутньому використовуватися для реалізації "м'якого" блокування американського відеосервісу по всій території росії.

Цього тижня стало відомо, що "Ростелеком" проводив тестування "внутрішнього сервісу доступу до YouTube", який фільтрує контент популярної платформи для відеоспостереження. Цю інформацію оприлюднило видання "Роскомсвобода". В подальшому такий сервіс від "Ростелекому" може бути використаний для впровадження "м'якого" блокування американської відеоплатформи в усій Росії.

Компанія "Ростелеком" запропонувала своїм співробітникам протестувати "сервіс доступу до YouTube" через спеціальний портал ytonline.ru, створений ними.  Михайло Климарьов, виконавчий директор Товариства захисту інтернету та автор каналу "ЗаТелеком", вважає, що ця ініціатива подібна до тестування фільтра для цензури вмісту на YouTube. Він вказує, що безпосереднього доступу до YouTube можуть позбавити, але переглядати відео можна буде за допомогою цього "порталу" від "Ростелекому". Проте будуть обмеження: деякий контент, такий як відео про тварин чи кулінарію, може бути доступним, але контент, що вважається неприйнятним для влади, може бути заблоковано.

Видання "Роскомсвобода" наводить коментарі невизначених експертів щодо майбутніх можливостей та функціональності сервісу "Ростелекому". "Технічно реалізувати такий сервіс досить просто, але його ефективність висока у питанні функціонування. Все це залежить від YouTube. Якщо YouTube збере намір, він може швидко зупинити роботу такого сервісу (якщо це ще не сталося).

"Навіть якщо відеоплатформу блокують, і щоб подивитися відео, потрібно використовувати такий 'фільтр', існує можливість повного доступу через віртуальні приватні мережі (VPN). Важливе питання полягає в тому: 1) чи дозволить YouTube використання VPN для доступу і 2) чи зможуть VPN-сервіси впоратися з навантаженням, оскільки обсяг трафіку значно зросте (не всі сервери зможуть витримати таке навантаження)".

Слід зауважити, що Росія прагне контролювати не тільки свій власний інформаційний простір, але також й відповідний український. На початку липня редакція "Детектор медіа" отримала лист від Генеральної прокуратури РФ, у якому вимагалося видалити новину про "агентку ГРУ РФ, яка брала участь у підготовці атаки на 'центри прийняття рішень'".



Теги: youtube
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все