В Україні створили тест із Ші, що допомагає безпомилково обрати професію

  • 28 июля, 05:22
  • 3757
  • 0

Міністерство освіти розробило інноваційну професійно орієнтаційну систему, що використовує штучний інтелект. Цей унікальний безкоштовний інструмент доступний для всіх, і допоможе здійснити вдалий вибір професії. Про дану розробку було оприлюднено на сайті Міністерства освіти.

Штучний інтелект дозволяє виконувати завдання, які зазвичай потребують людського мислення, вміння навчатися та розпізнавати алгоритми. Завдяки цим особливостям, профорієнтаційне тестування стає корисним інструментом для підлітків, допомагаючи їм:

  1. Точно та ефективно визначити свою схильність до понад 1 000 професій.
  2. Отримати інформацію про нові, актуальні та перспективні види діяльності.
  3. Розібратися, наскільки успішним може бути їх вибір професії у майбутньому.

«Це дозволяє вже зaрaз побудувaти індивідуaльну трaєкторію нaвчaння тa кaр’єри. Тестувaння вже пройшли понaд 100 000 здобувaчів освіти», — йдеться у повідомленні.

В Міносвіті наголосили, що люди можуть декілька разів у своєму житті змінювати професію - приблизно 3-4 рази. Швидкий розвиток технологій призводить до ситуації, коли деякі професії стають застарілими, а це може призвести до втрати роботи. Проте, разом з цим з'являються нові професії, які будуть більш адаптовані до змін у поділі праці між людьми, машинами та програмними продуктами.


Теги: освіта ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все