В Україні тимчасово дозволили обробляти дані хворих на COVID-19 без їхньої згоди

  • 14 апреля, 13:52
  • 4036
  • 0

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила законопроект № 3320 про внесення змін до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). За нього проголосували 316 народних депутатів. Згідно з цим документом, тимчасово дозволяється обробка персональних даних громадян, які захворіли на COVID-19, без їхньої згоди.

Зокрема, мова йде про відомості щодо стану здоров’я, місця госпіталізації, ПІБ хворого, дату його народження, місце проживання, роботи та/або навчання. Законопроектом також визначаються поняття самоізоляція, обсервація, спеціалізовані лікарні. Запропоновані законопроектом норми тимчасові і будуть діяти на період встановлення карантину і протягом 30 днів з дня його скасування.

Після скасування карантину всі персональні дані, оброблені без згоди пацієнтів, підлягають знеособленню або знищенню. Станом на 9:00 13 квітня, в Україні вже 3 102 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 93 летальні, 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.


Теги: covid-19
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все