В Україну поставили вже 30 тис. терміналів Starlink

  • 16 января, 11:22
  • 3781
  • 0

Віце-прем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні вже розгорнуто 30 тисяч терміналів Starlink. “30 тисяч терміналів Старлінка вже в Україні. 24/7 команда Мінцифри працює, щоб забезпечити ще більшу кількість терміналів.

Міжнародні партнери допомагають у цьому. Адже Старлінки стали частиною критичної інфраструктури України. Завдяки їм українці залишаються на зв'язку там, де не працює звичайна мережа при відключенні світла”,— написав Федоров у телеграмі.

Він уточнив, що останню партію – 8 тисяч терміналів – Україні допомогла придбати Польща.

“Сотні Старлінків із цієї партії вже працюють у Пунктах незламності по всій країні. Ще частину передали енергетикам та медикам. Вчора заїхав протестувати супутниковий інтернет в одному з Пунктів незламності від ДСНС в Ірпені”,— підкреслив міністр.

Він подякував прем'єр-міністрові Польщі Матеушу Моравецькому та держсекретарю з цифровізації Янушу Цешинському за надання терміналів Україні.

Окреме спасибі Національному інституту телекомунікацій та компанії Orlen. Завдяки вам мільйони українців залишаються на зв'язку!” - Підсумував Федоров.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все