Відома функція Apple Watch порушує чужий патент

  • 30 декабря, 12:32
  • 4460
  • 0

Кардіолог з Нью-Йорка подав позов про порушення патентних прав щодо рятівної функції Apple Watch, яка здатна визначати наявність у користувача нерегулярного серцебиття. Доктор Джозеф Візель (Dr. Joseph Wiesel), який викладає в Медичній школі Нью-Йоркського університету, отримав 28 березня 2006 року патент на виявлення миготливої аритмії, нерегулярного серцебиття, яке може призвести до утворення тромбів, інсульту або серцевої недостатності. Техніка доктора Візеля використовує фотоплетизмографію, метод, який використовується годинником Apple Watch – його зеленим світлом і відповідними датчиками.

За словами доктора Візеля, він повідомив Apple про існування його патенту 20 вересня 2017 року, після запуску Apple Watch Series 3. У позові стверджується, що Apple відмовилася сумлінно вести переговори з доктором Візелем. Навіть після того, як він надав «Докладні таблиці претензій» , що показують, як розумний годинник компанії порушив його патенти. У позові доктор Візель вимагає ліцензійних платежів, судових витрат та відшкодування збитків в минулому. Оскільки передбачувані порушення патенту Apple було названо «умисними».

Функціональність електрокардіограми вперше з’явилася в Apple Watch Series 4. Годинник працює еквівалентно пристрою ЕКГ, хоча це не робить його таким точним, але досить корисним для визначення можливих проблем. Користувач обов’язково повинен відвідати лікарню для більш ретельної перевірки.

Розумний годинник Apple Watch ніколи не призначався для того, щоб стати одним з кращих носимих медичних пристроїв на ринку. Але ця можливість з’явилася, коли Apple почала отримувати листи про те, що ґаджет рятує життя. Apple ще не відреагувала на позов доктора Візела. Але це не перше звинувачення компанії у порушенні патентів.


Теги: apple watch
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий