Влада США попросить перевірити нейромережу GPT-4 на порушення законів

  • 31 марта, 15:00
  • 3778
  • 0

Центр штучного інтелекту та цифрової політики під керівництвом правозахисника, який обстоює питання конфіденційності користувачів, Марка Ротенберга (Marc Rotenberg) має намір подати скаргу до Федеральної торгової комісії США (FTC) з проханням ініціювати розслідування щодо великої мовної моделі GPT-4.

Правозахисники вимагають перевірити проект щодо відповідності законам США та інших країн.

Ротенберг став одним із понад тисячі представників громадськості, які підписалися під відкритим листом, у якому розробників закликають щонайменше на півроку призупинити навчання моделей ШІ на базі GPT-4.

«Нам необхідне практичне рішення, і це практичне рішення походить від Федеральної торгової комісії. Нам потрібно, щоб вони наказали OpenAI призупинити подальші релізи GPT, поки відсутні адекватні заходи безпеки», — цитує Bloomberg зроблену під час телефонної розмови заяву Ротенберга.

Документ, який його організація має намір подати до FTC, містить заклик до відомства ініціювати розслідування та «забезпечити встановлення необхідних бар'єрів, щоб захистити споживачів, бізнес та комерційний ринок». FTC раніше пообіцяла вивчити галузь штучного інтелекту, що розвивається, а глава відомства Ліна Хан (Lina Khan) пообіцяла простежити, щоб техногіганти не встановили домінування в цій галузі.

Тим часом OpenAI співпрацює з корпорацією Microsoft, яка в обмін на багатомільярдні інвестиції отримала ексклюзивний доступ до розробок компанії. Поліпшити свою пошукову службу за допомогою ШІ вирішила і Google.


Теги: gpt-4
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий