Який Проект Учнів Переміг на IT Challenge 2019?

  • 23 мая, 11:21
  • 4392
  • 0

IT Challenge – це олімпіада з ІТ для школярів, де кожен учень має змогу поборотися за цінні призи від львівських ІТ-компаній. Третій та останній етап конкурсу – захист власних проектів, які учні готували впродовж місяця. Цього року у третьому етапі позмагались 11 команд, кожна з яких працювала над своїм додатком, web-платформою чи хардверним продуктом. 

Переможцем конкурсу став Олександр Оглашенний, учень  середньої загальноосвітньої школи №9 м. Львова. Олександр працює над розробкою програмованого домашнього маніпулятора у вигляді роботизованої руки. Як зазначає Олександр, його проект – це “спроба впровадження сучасних технологій у повсякденне життя звичайних людей, метою якої є спонукати дітей навчатись програмуванню у доволі цікавий і креативний спосіб”. Переможець розповідає, що звернув увагу на ріст популярності робототехніки, але серед роботизованих пристроїв немає достатньої кількості продуктів, які можна було б використовувати в побуті.

Олександр отримав 10 000 грн від Львівського ІТ Кластеру  на подальшу роботу над своїм проектом. А середня загальноосвітня школа №9 м. Львова отримає від ІТ Кластеру комп’ютерний клас.

“Підтримуючи талановитих школярів сьогодні, ми виховуємо не тільки хороших професіоналів, але й майбутніх партнерів та конкурентів, а саме в умовах високої конкуренції відбувається стрімкий ріст економіки. Вже за кілька років вони творитимуть бізнес-середовище Львова. Львівський ІТ Кластер вже шостий рік поспіль підтримує IT Challenge і ми дуже раді бачити молодих проактивних людей, які хочуть розвиватися в ІТ-напрямку,” – коментує подію Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластеру.

Теги: IT challenge
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все