Японія може впровадити штучний інтелект на державному рівні

  • 11 апреля, 04:25
  • 3804
  • 0

Прем’єр-міністр Японії зустрівся з генеральним директором OpenAI. Повідомляється, що країна розгляне можливість впровадження технології штучного інтелекту в роботу уряду після оцінки усіх переваг та ризиків. Про це повідомляє Reuters

 Японія планує використовувати ШІ в роботі уряду Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда зустрівся з генеральним директором OpenAI Семом Альтманом. Вони обмінялися думками щодо технологічного прогресу та переваг штучного інтелекту, а також його ризиків, серед яких порушення конфіденційності та авторських прав. 

Візит Альтмана до Японії став першою міжнародною поїздкою з моменту запуску ChatGPT. Після зустрічі гендиректор OpenAI Альтман заявив, що розглядає можливість відкриття офісу та розширення послуг у Японії. 

"Ми сподіваємося... побудувати щось чудове для японців, зробити моделі кращими для японської мови та японської культури", — сказав Альтман.

 Головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно підтвердив, що Японія оцінить можливість впровадження технології штучного інтелекту, такої як чат-бот OpenAI ChatGPT, але після вивчення переваг і ризиків. 

Таро Коно, міністр, відповідальний за цифрову трансформацію Японії, висловив сподівання, що технології штучного інтелекту “суттєво сприятимуть” урядовим реформам стилю роботи. Проте зауважив, що найближчим часом буде важко запровадити ChatGPT у державних установах через такі проблеми, як “машинно згенерована неправда”.


Теги: ші chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все