YouTube видалятиме відео, які містять загрози. Порушників позбавлятиме й заробітку

  • 12 декабря, 14:13
  • 4749
  • 0

Відеохостинг YouTube починає боротьбу з ненависницького висловлюваннями і погрозами на будь-чию адресу, які раніше могли залишатися непоміченими модераторами. Про це повідомляє Engadget.

Модератори відеоплатформи не будуть допускати до публікації відеоролики, які «зловмисно ображають кого-небудь на підставі приналежності до тієї чи іншої раси, статі, сексуальної орієнтації».

Крім цього, буде також видалятися контент, який містить явні й приховані загрози. Також YouTube збирається видаляти відео, в яких імітується насильство по відношенню до кого-небудь або містяться висловлювання, які передбачають фізичне насильство.

Про це йдеться і у офіційному блозі Youtube. Там зазначають, що компанія вирішила виключати з партнерської програми канали, які регулярно порушують нові правила, тим самим позбавляючи їх заробітку. Така модерація буде введена і у відношенні коментарів. У YouTube відзначили, що майже завершили тестування нової функції, яка дозволить власникам каналів попередньо переглядати підозрілі коментарі, перш ніж вони будуть опубліковані.

Відзначається, що правила будуть діяти для всіх. Але будуть і певні винятки. Наприклад, відео сатиричного характеру або ролики для освітніх, наукових або художніх цілей.

Нагадаємо, влітку 2019 року політика YouTube піддалася критиці у США після того, як журналіст видання Vox розповів про Youtube-блогера правих поглядів Стівена Краудера, який роками дозволяє собі образливі коментарі про його сексуальності і національності.

Під час розвитку цієї історії MediaSapiens тоді повідомляв: після критики на свою адресу у YouTube заявили, що висловлювання Краудер не порушують політику платформи, але позбавив його доступу до програми монетизації і пообіцяв переглянути свої правила.

Крім того, ми писали, що у  Youtube тестують алгоритм, що знижує покази відео з фейками та екстремізмом.



Теги: youtube
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все