YouTube зменшить кількість відео з конспірологічною теорією поширення коронавірусу

  • 7 апреля, 07:41
  • 3988
  • 0

Адміністрація відеохостингу YouTube пообіцяла зменшити кількість показів у рекомендаціях відео, які присвячені впливу розповсюдження технології 5G на спалах коронавірусу. Таке рішення прийняли після низки атак на 5G-вишки у Великобританії.

Відео не видалятимуть

Однак компанія має намір видаляти тільки відео, які порушують її політику. Вищезазначені ролики в YouTube розглядають як "прикордонний контент". Їх можуть виключити з результатів пошуку і позбавити доходів від реклами, передає The Guardian.

У нас також є чітка політика, яка забороняє відеоролики, що рекламують необґрунтовані з медичної точки зору методи для запобігання коронавирусу замість звернення за медичною допомогою, і ми швидко видаляємо відео, що порушують ці правила, коли нам на них вказують,
– підкреслив представник YouTube.

Моніторинг відео про COVID-19

YouTube відзвітував про те, що з початку лютого вручну переглянули і видалили кілька тисяч відео, які поширюють небезпечну інформацію про коронавіруси або ту, яка вводить в оману. Для інших відео застосовували текстове посилання, яка веде користувачів на інформаційну сторінку Національної служби охорони здоров'я про COVID-19.

Ми продовжимо оцінювати вплив цих відео на британське суспільство і з нетерпінням чекаємо продовження нашої роботи з урядом Великобританії і Національною службою охорони здоров'я щодо забезпечення безпеки та інформування британської громадськості в цей важкий час,
– додав представник YouTube.

Нова конспірологічна теорія поширення COVID-19

Зазначимо, минулого тижня невідомі підпалили стільникові вишки в Бірмінгемі, Мерсисайді і Белфасті, а інженери, які працюють з широкосмуговим зв'язком, зіткнулися з фізичними та словесними погрозами з боку людей, які вважають, що сигнали 5G є причиною глобальної пандемії.

За однією з конспірологічних теорій, коронавірус виник в китайському місті Ухань саме тому, що там була недавно запущена мережа нового покоління. Однак автори ідеї не змогли зв'язати заразність вірусу і його природні шляхи поширення в густонаселених містах, а також не пояснили, чому він вразив такі країни, як Іран і Японію, де 5G ще не використовується.

Що важливо знати про коронавірус в Україні та світі

Цей вірус зафіксували в Китаї наприкінці 2019 року. Однак, згодом, вірус поширився практично по всьому світу. Найбільш небезпечною серед європейських країн стала Іспанія. Там хворобу виявили в 135 032 людей, а померло від неї 13 169 хворих. На території Україні уже зафіксували 1 319 лабораторно підтверджених випадків зараження небезпечним вірусом, 38 із них виявилися летальними, ще 28 людям вдалося вилікуватися від хвороби.

COVID‑19 став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина. За останніми даними, від вірусу померли 70 789 людей, загалом захворіли 1 292 564 людей (дані станом на вечір 6 квітня 2020 року). До слова, є й хороші новини: вже 271 013 людей одужали від коронавірусу.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все