За пів року українцям було перераховано $5,7 мільярда з-за кордону, і найбільші суми надійшли з Італії

  • 17 сентября, 15:02
  • 3808
  • 0

У перше півріччя цього року українці активно здійснювали грошові перекази в Україні та отримували їх з-за кордону, як повідомляє Національний банк України. Загалом, за січень–червень в Україну надійшли перекази на суму $5,7 мільярда. Ця сума включає як офіційні перекази, які були проведені через банки, міжнародні системи грошових переказів та поштові відділення, так і неофіційні, включаючи передачу грошей в руки один одному.

За перше півріччя українські громадяни отримали перекази на загальну суму $1,3 мільярда в еквіваленті. Середня сума одного міжнародного переказу в Україну становила $228. Найбільше коштів, надісланих до України через системи переказу коштів, надійшло з таких країн як Італія (20,85% від загальної суми), Сполучені Штати Америки (17,74%), Ізраїль (15,59%), Німеччина (8,61%) та Ірландія (5,2%).

Western Union, MoneyGram та PrivatMoney виявилися провідними компаніями за обсягом переказів в Україну. За січень–червень обсяг внутрішньодержавних переказів через системи переказу коштів становив 300,6 млрд гривень. Середня сума одного внутрішньодержавного переказу склала 770 гривень. На першому місці за сумою переказів всередині України виявилася система NovaPay.

У січні 2023 року обсяги приватних грошових переказів в порівнянні з січнем попереднього року зменшилися на 14,4% і становили 967 мільйонів доларів. Зниження надходжень відбулося як через офіційні, так і неформальні канали.

Заробітна плата, яку українці отримують з-за кордону, скоротилася на 28,5%, і інші приватні перекази через офіційні канали зменшилися на 11,1%. Загалом через офіційні канали надійшло на 19,9% менше переказів, ніж у січні попереднього року, тоді як потік через неформальні канали зменшився на 8,6% порівняно з січнем минулого року. Незважаючи на скорочення обсягу переказів, заробітчани залишаються одними з лідерів за забезпечення притоку валюти до України. За прогнозами Національного банку України, обсяг приватних грошових переказів до України в 2023 році становитиме 15,9 мільярдів доларів, а в 2024 році - 15 мільярдів доларів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи