Зроби сам. Саморобний комп’ютер допоміг хакерам отримати доступ до систем NASA

  • 21 июня, 08:32
  • 4171
  • 0

Управління NASA повідомило про проблеми з безпекою в мережах Лабораторії реактивного руху (JPL) після злому комп’ютерної системи групою хакерів. 

Зловмисники зробили це за допомогою одноплатного комп’ютера на основі Raspberry Pi, повідомляє Engadget.

Слідчі вивчили заходи безпеки мережі дослідного центру після порушення безпеки в квітні 2018 року, коли хакери атакували систему Raspberry Pi, який не був авторизований для підключення до мережі JPL. Зловмисникам вдалося вкрасти 500 мегабайт даних з однієї з основних систем місій, і вони також скористалися цією можливістю, щоб знайти шлюз, який дозволив би їм глибше проникнути в мережу JPL.

Більш глибоке занурення в систему дало хакерам доступ до кількох великих місій, включаючи Deep Space Network від NASA — мережі засобів зв’язку космічних апаратів. В результаті групи безпеки деяких чутливих програм, таких як МКС, вирішили відключитися від мережі агентства.

Слідчі також виявили випадки, коли запити безпеки не вирішувалися протягом тривалих періодів часу. У деяких випадках запити залишалися невирішеними протягом 180 днів.

Додамо, Raspberry Pi спочатку був розроблений в якості бюджетної системи для навчання інформатиці, але в підсумку отримав широке поширення по всьому світу. Щоб зібрати з плати повноцінний комп’ютер потрібно придбати окремо необхідно«залізо».


Теги: nasa jpl
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все