10 жінок, які очолюють IT-підрозділи у найбільших міжнародних компаніях

  • 6 апреля, 04:33
  • 4439
  • 0

Forbes USA оприлюднив список найперспективніших директорів з інформаційних технологій. Хоча жінки в ІТ досі стикаються із упередженнями, у цьому списку чимало жіночих імен. Ось деякі з них - вони відповідають за кібербезпеку в найбільших банках, роблять простіше управління міжнародними логістичними ланцюжками, цифровізують виробництва та ще встигають подумати про гендерний баланс у своїх командах

Лорі Бір, JPMorgan Chase

Глобальний директор з інформаційних технологій

Ім'я Бір миготить у багатьох впливових рейтингах — як-не-як вона управляє бюджетом у $14 млрд і більш ніж 55 000 співробітників-айтішників, які працюють у одному з найбільших у світі банків. У цю добірку вона потрапила тому, що є справжнім лідером — не лише у JPMorgan, а й у галузі взагалі. В оперативному комітеті банку Бір засідає завдяки своєму послужному списку та вмінню пов'язувати ІТ із загальною стратегією бізнесу.

Основну увагу вона приділяє загальнокорпоративним платформам на кшталт центральної системи на базі хмарних технологій, яка була запущена 1,5 роки тому і об'єднала всі банківські продукти JPMorgan Chase, — завдяки цьому клієнти отримали інноваційний продукт і прозорість транзакцій в режимі реального часу. А ще Бір як особисто, так і в рамках професійної діяльності прикладає багато сил, щоб залучати до роботи та підтримувати жінок у STEM.

Деніел «Дені» Браун, Whirlpool

Директор з інформаційних технологій

Протягом усієї кар'єри Браун посилювала роботу поважних виробничих компаній за допомогою даних та технологій. Спочатку вона працювала у Dupont, потім стала директором з IT у Brunswick Group. З моменту приходу до Whirlpool у 2020 році Браун допомагає робити ланцюжки поставок більш зрозумілими та наочними, а також відповідає за все більш глибоке впровадження автоматизації та аналітики у виробничі процеси. У неї, можна сказати, чорний пояс з управлінської концепції «шість сигм», і своє завдання вона бачить у тому, щоб створювати цінність швидше, вичавлюючи максимум з технологій та даних. На практиці це означає передиктивну аналітику та діагностику за допомогою інтернету речей, а також лідерство у стратегічному плануванні. Крім того, Браун є членом ради директорів PRA Group - публічної компанії, що спеціалізується на перекупці заборгованостей.

Аліса Чун, Shell

Директор з інформаційних технологій

Директор з інформаційних технологій нафтогазового гіганта Аліса Чун вважає важливим використовувати технології для вирішення проблеми зміни клімату. Щоб до 2030 року зробити ланцюжок поставок вуглецево нейтральним, вона заснувала IT-групу зі сталого розвитку для взаємодії з партнерами та постачальниками. Чун перенесла високопродуктивні обчислення до центру обробки даних, який використовує виключно зелену енергію. Її команда обробляє понад 4 трлн подій та повідомлень на рік, тому для компанії вкрай важлива інформаційна безпека та зниження ризиків.

Для цього використовуються в тому числі і малоосвоєні розробки в галузі цифрових двійників, в яких використовуються інтернет речей, штучний інтелект та машинне навчання. У таких системах дані відправляються із сенсорів цифровому двійнику, який аналізує поточну проблему та шукає способи підвищення продуктивності. Чун вважає, що для підвищення ефективності виробництва необхідна різноманітність, рівність і інклюзія у кадровому складі: у її власному колективі дотримується гендерний баланс, а рівнем нижче показник перевищує 35%. Вона також приділяє велику увагу тому, щоб робоче середовище ставало більш доступним та інтерактивним для співробітників з інвалідністю.

Джейн Коннелл, Verizon

Директор з інформаційних технологій у корпоративних системах Verizon Global Technology Solutions

У корпорації з річним виторгом $136,8 млрд Коннелл очолює відділ комплексної трансформації глобальних технологічних сервісів. Крім того, вона відповідає за підвищення ефективності, наочність та юридичний супровід — у ланцюжках постачання, закупівлі, бухгалтерії, обліку інвентарю, встановлення обладнання та внутрішньої звітності для Verizon Wireless (це підрозділ мобільних мереж). Один її колега називає це «чи не наймасштабнішим проектом останніх років».

Раніше Коннелл встигла попрацювати на аналогічних посадах у State Street Bank та Johnson & Johnson, а тому знає все про труднощі у роботі складних організацій та їхніх співробітників. Важливим фактором її успіху є відданість принципу різноманітності та тісному спілкуванню з підлеглими.


Арчана "Арчі" Дескус, PayPal

Директор з інформаційних технологій

Дескус займалася масштабними трансформаціями в компаніях з різних галузей, від авіаційно-космічного та нафтовидобутку до промислових технологій та споживчих продуктів. Один кадровий фахівець називає її лідером-стратегом, який мислить категоріями далеко за межами своїх обов'язків та усвідомлює, що технології можуть перетворити всю компанію. Це зробило її цінним співробітником для PayPal, куди вона перейшла торік із Intel. Разом із колегами (наприклад, технічним директором Шрі Шиванандою) вона працює над оптимізацією внутрішніх процесів в умовах жорсткої конкуренції, невизначеності в економіці та регулярних кібератак.

Незважаючи на складну обстановку, генеральний директор Ден Шульман, який збирається звільнятися, нещодавно придбав акції компанії на суму $2 млн, а це хороший знак — значить, платіжний гігант йде у вірному напрямку.

Дженніфер «Джен» Хартсок, Cargill

Директор з інформаційно-цифрових технологій


Хартсок добре знає, як важливі для зростання бізнесу аналіз даних та цифрова трансформація. З перших днів роботи в Caterpillar та GE Oil and Gas (там вона відповідала за поглинання Baker Hughes, а потім стала директором з інформаційних технологій), Хартсок змогла зарекомендувати себе як успішний управлінець рівня міжнародних технологічних корпорацій.

У кріслі директора з інформаційно-цифрових технологій Cargill вона допомагає продовольчому гіганту нарощувати виручку за допомогою великих даних та IT. Сама Хартсок каже, що народжена для вирішення проблем. А ще її хвалять за інклюзивний підхід до керівництва та підбір управлінських команд на засадах DEI.

Діана Юргенс, Walt Disney

Директор з інформаційних технологій та виконавчий віце-президент з технологій виробництва

За свою кар'єру (у ній були і Boeing, і посада директора з інформаційних технологій у General Motors) Юргенсу довелося керувати командами у 25 країнах.

З моменту приходу в Walt Disney в 2020 році вона оптимізує операційну діяльність і займається внутрішньою технологічною організацією Walt Disney. Ця організація відповідає за інформаційну безпеку, цифрову трансформацію, архітектуру бізнесу та стандарти хмарної інфраструктури даних.

Не зайвим для Юргенс виявився досвід роботи з іншими країнами, оскільки вона представляє Walt Disney на некомерційному Форумі стратегічного партнерства Сполучених Штатів та Індії (US-India Strategic Partnership Forum).


Джекі Райт, McKinsey

Директор з технологій та платформ

У листопаді Райт пішла з посади директора з цифрових технологій Microsoft і стала першим технічним директором McKinsey. Вона керує командою технічних фахівців у консалтинговому гіганті, яка обслуговує близько 40 000 працівників у 60 країнах. Крім того, Райт налагоджує робочі процеси, попутно впроваджує нові технології та розгортає платформи. Її ключовим пріоритетом є рівні можливості працевлаштування для обділених груп, створення нових пропозицій для працівників і клієнтів. За 20 з лишком років професійної діяльності вона встигла побувати CIO у BP, General Electric, а також очолювала відділ з інформаційно-цифрових технологій в уряді Великобританії.


Аньєс Мофре, Sodexo

Глобальний директор з інформаційних технологій

При штаті 422 000 осіб, який обслуговує 100 млн клієнтів у 53 країнах, корпорація Sodexo давно отримує з технологічних рішень велику вигоду для бізнесу.

Під керівництвом Мофре французький кейтеринговий гігант зробив технології основним драйвером свого розвитку (тут і роботи-прибиральники, і розумні вендінгові автомати) та підвищення задоволеності співробітників. За допомогою робочої групи з аналізу даних та штучного інтелекту команда ретельно обробляє інформацію, щоб краще розібратися у потребах клієнтів. ШІ оптимізує процеси та допомагає підвищувати якість обслуговування, а для прогнозування попиту та пріоритетних напрямків використовується передиктивне моделювання. Кінцева мета — забезпечити стійкість поставок продовольства та максимально покращити взаємодію клієнтів та співробітників.

Шейла Джордан, Honeywell

Директор з цифрових технологій

Після довгих років постійних корпоративних злиттів у конгломераті Honeywell (він постачає продукти для авіакосмічної галузі та промисловості) обробка даних та створення нових технологій виявилися роздробленими. Минулого року техногігант провів цифрову трансформацію, досягши $700 млн прибутку з інвестицій в IT-секторі. Керувала нею Шейла Джордан. Компанія запустила спеціальне програмне середовище під назвою Enterprise Data Warehouse, де можна відстежувати звички клієнтів та отримувати рекомендації з урахуванням змін на ринку: прогнози тенденцій, аналіз нових можливостей бізнесу.

На зростання інфляції компанія відповідає особливою стратегією ціноутворення, завдяки якій ланцюги постачання працюють у штатному режимі. У компанії заявляють, що починаючи з 2018 року Джордан принесла бізнесу $1 млрд (включаючи валовий прибуток, виробничий та оборотний капітал) по широкому ряду напрямків - від автоматизації процесів до розробки нових технологій.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все