12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодингу

  • 7 апреля, 14:26
  • 6057
  • 0

Світ ударними темпами освоює кіберпростір, переходячи в онлайн. У цій статті ми розглянемо кращі інструменти для спільного онлайн-кодинга і іншої роботи над проектами.

1. Teletype для Atom

Atom - розроблений GitHub безкоштовний редактор з відкритим вихідним кодом для Linux, macOS, Windows. Підтримує всі популярні мови програмування. Teletype - плагін, який додає можливість спільного редагування коду в режимі реального часу. Відсутня централізований сервер: спільна робота по peer-to-peer. Для шифрування всіх взаємодій між співробітниками застосовується WebRTC. 

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: безкоштовно.

2. Cloud9 IDE

AWS Cloud9 - хмарна IDE від Amazon, що підтримує більше 40 мов, включаючи C, C ++ , CoffeeScript, Go , Java , PHP , Python (2 і 3) і Ruby. Вона за замовчуванням включає всі SDK, бібліотеки і модулі, необхідні для створення бессерверних додатків. Cloud9 має власний термінал, що надає доступ до привілеїв sudo до керованого інстансу Amazon EC2, на якому розміщене середовище розробки, а також інтерфейс командного рядка AWS з попередньо налаштованою аутентифікацією. Це спрощує швидкий запуск різних команд і забезпечує прямий доступ до сервісів AWS. Є підтримка декількох паралельних середовищ розробки для ізолювання ресурсів проекту.

У безкоштовної версії є: 1 Gb RAM + 1 vCPU, Amazon Linux або Ubuntu Server 18.04 LTS, чат, підключення через SSH.

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: Безкоштовно перші 12 місяців. Якщо середовище задіє ресурси за межами рівня безкоштовного користування, вони оплачуються за стандартними тарифами AWS.

3. Visual studio code

Visual studio code - редактор коду, розроблений Microsoft для Windows, Linux і macOS. За допомогою плагіна Visual Studio Live Share організовується загальний доступ і спільна робота над проектами. Кодом можна ділитися в режимі "тільки читання» або «запис», а також обмінюватися терміналами і серверами.

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: безкоштовно.

4. CodeSandbox

CodeSandbox працює з JavaScript і TypeScript: Node.js, Angular, Adonis, Gatsby, Marko, Nuxt, Next, Sapper, Apollo, Ember, Nest, Styleguidist, MDX Deck, Gridsome, Quasar і Vuepress.

Редагувати можна без реєстрації, але для включення загального доступу потрібно авторизуватися через GitHub. Запрошені користувачі можуть одночасно редагувати, створювати, перейменовувати і оновлювати файли та код. Також можна побачити, який файл вони переглядають і над чим зараз працюють. Є чат і повідомлення. Функція Classroom Mode дозволяє призначати певних людей редакторами, інших - в режим «тільки для читання».

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: безкоштовно або 9 $ / міс. за безлімітні приватні пісочниці і репозиторії для проектів на GitHub.

5.Codeshare

Codeshare підтримує більше 80 мов, є відеочат, теми на вибір, можливість скачати код, але кожні 24 години файли обнуляються. Тобто відмінно підходить для співбесід. Щоб включити загальний доступ, досить натиснути кнопку Share.

Ціна: безкоштовно в режимі для читання.

6. CodePen

CodePen - онлайн-платформа для редагування і зберігання коду на HTML, CSS і JavaScript. Підтримує можливість спільного доступу Collab Mode.

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: від 8 $ / міс.

7. Collabedit

Collabedit - веб-редактор коду, що дозволяє спільно працювати в режимі реального часу. Можливості:

  • Чат
  • Історія змін
  • Підсвічування синтаксису
  • Мови: Java, Python, C, C ++, C #, JavaScript, SQL, PHP, HTML, CSS і ін.

Ціна: безкоштовно.

8. Codebunk

Codebunk - ще один веб-редактор. Без реєстрації можна додавати користувачів з правами «тільки для читання», просто відправивши посилання на сторінку з кодом. Підтримує 21 мову програмування. Є відео- і текстовий чат.

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: перший місяць безкоштовно, далі від 9 $ / міс.

9. Repl.it

Repl.it - онлайнове середовище розробки, що підтримує більше 50 мов програмування, включаючи Python, Lua, JavaScript, Julia, C ++, C, C #, HTML, CSS. Установка бібліотек в один клік. Підсвічування синтаксису, імпорт в GitHub, темна і світла теми на вибір. Для спільного безкоштовного редагування необхідно зареєструватися.

Ціна: в безкоштовній версії працювати одночасно можуть тільки 2 користувача. Доступно 100Мб для зберігання коду, 500 Мб оперативної пам'яті, 0.2 - 0.5 vCPUs.

10. KodeWeave

KodeWeave - онлайн редактор HTML, Javascript і CSS з аудіо- та текстовим чатом. Спільна робота доступна без реєстрації.

12 інструментів і сервісів для спільного онлайн-кодинга

Ціна: безкоштовно. На початку з'являється ненастирлива реклама.

11. SyncFiddle

SyncFiddle - підтримує JavaScript, HTML, CSS. Спільне редагування за посиланням без реєстрації. Термін зберігання коду - 7 днів. Є історія змін.

Ціна: безкоштовно.

12. Google Collab

Google Colab - безкоштовне хмарне середовище для Jupyter Notebook, що дозволяє спільно працювати над проектами, написаними на Python. Добре підходить для машинного навчання, аналізу даних і освіти. Надає вільний доступ до обчислювальних ресурсів, включаючи графічні процесори. Блокноти запускаються шляхом підключення до віртуальних машин з максимальним терміном роботи - 12 годин. Код можна зберігати на Google Drive.

Ціна: безкоштовно.

***

Якщо у вашій компанії тяга до всього хмарного, придивіться до Cloud9 від Amazon або до більш специфічних: kodeWeave, CodeSandbox або CodeBunk. В іншому випадку є сенс просто встановити плагін до VS Code або Atom. Для спільної роботи з даними ми рекомендуємо використовувати Google Colab. 

Джерело перекладу


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все