42% IT-фахівців не готові до роботи з ШІ-технологіями - дослідження

  • 19 июня, 19:09
  • 4255
  • 0

Компанія Equinix,яка спеціалізується на центрах обробки даних,  за результатами проведеного дослідження Equinix «2023 Global Tech Trends»  повідомила, що 42% IT-фахівців не готові до роботи з ШІ-технологіями. При цьому немає готовності до штучного інтелекту і в існуючих в багатьох компаніях ІТ-інфраструктурах.

Згідно з опитуванням, проведеним експертами компанії Equinix, 42% IT-фахівців вважають, що їх існуюча IT- інфраструктура не повністю готова до вимог технологій штучного інтелекту, незважаючи на їхнє поточне широке поширення у різних галузях діяльності.

Опитування, під час якого вивчалася думка керівників IT-департаментів щодо використання ШІ в їхніх організаціях, було проведено після спостереження значних проривів у галузі штучного інтелекту за останній календарний рік — відповідні технології швидко впроваджувалися у бізнес-додатки.

Проведене компанією Equinix дослідження підтвердило, що впровадження ШІ- технологій зростає у всіх секторах: 85% компаній у всьому світі прагнуть скористатися перевагами штучного інтелекту і вже використовують (або планують використовувати його) у низці ключових напрямків роботи. Організації найчастіше використовують або планують використовувати ШІ у різних IT-операціях (85%), у сфері кібербезпеки (81%) та при обслуговуванні клієнтів (79%).

При цьому керівники IT-департаментів великих компаній у Європі, на Близькому Сході та в Африці (EMEA), здебільшого, не впевнені у здатності IT-інфраструктури своєї організації задовольнити нинішні потреби ШІ (49%). В Азіатсько- Тихоокеанському регіоні цей показник становить 44%, у Північній Америці – 32%.

Експерти компанії Equinix також заявили, що проведене дослідження виявило необхідність навчання, що дозволить ІТ-департаментам організацій оптимізувати розгортання ШІ-інфраструктури. При цьому 37% з тих, хто розширює свої ІТ-відділи, шукають висококваліфіковані кадри в галузі ШІ та машинного навчання.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все