5 серіалів про digital-світ та технології

  • 22 июня, 12:59
  • 4121
  • 0

Видозмінений Вуглець (Altered Carbon)

Дата: 2018 - 2020  (2 сезони) 


Неймовірно естетичний серіал за романом Річарда Моргана про далеке майбутнє.  Свідомість людини та її спогади зберігаються на стеках (дисках). Душами можна обмінюватися,: вони з легкістю  переносяться із однієї оболонки тіла в іншу.

Люди стають безсмертними клонуючи власні тіла та створюючи резервні копії свідомості. Заможні живуть на небесах та  мають нескінченні запаси оболонок(тіла), але  бідняки, що мешкають на землі - у боргах оскільки, прагнуть дозволити собі хоча б якусь оболонку.

Технології створюють величезні суспільні проблеми. Тому головний герой очолює групу повстанців, що намагаються змінити звичний порядок речей.

Загублені в Космосі (Lost in Space)

Дата: 2018 - 2019 (Сезони: 2) 


 

Історії про мандрівників, що потрапляють на ворожі планети та мусять виживати, все ще інтригують глядачів.  

Родина Робінсонів  відправилася досліджувати нові планети та  приземлилась зовсім не за місцем призначення.  Тому сім'я мусить виживати на невідомій для них землі. Події розгортаються від однієї скрутної ситуації в іншу. Агресивний робот, п’явки-ненажери, виверження вулкану, чорна діра та ще багато небезпечних випробувань.

Сценаристи спираються на сучасні технології та науку. Головні персонажі — інженери, техніки, без яких неможливо було б врятувати Робінсонів. 

Маніак (Maniac)

Дата: 2018 (Сезони: 1)


Смішний та сумний одночасно — ось таке враження складається від перегляду серіалу «Маніяк».

Досліди над  людьми, що мають психічні розлади,  занурюють у кіберсон, де вони раз за разом переживають хворобливі моменти та травми свого життя.

Герої перетинаються у фантазіях один одного, беруть участь у вигаданих  детективних розслідуваннях, рятують мадагаскарських тварин та воюють з інопланетними створіннями та інше.


Поцілуй Мене Першим (Kiss Me First)

Дата: 2018 (Сезони:1)


Головна героїня втрачає матір. Дівчина страшно горює, однак неочікувано для себе знаходить порятунок у віртуальному світі. Виявляється там мешкають люди, що не змогли налагодити своє соціальне життя у реальному світі. Вони приходять, щоб поспілкуватись, побути у безпеці та відчути себе вільними. 

Серіал це своєрідна ода геймінгу. Він  про дуже духовний бік віртуального світу: це не просто засіб для розваг, а місце, де людина знаходиться у колі однодумців та може бути собою без страху, що її засудять. 

Виховані Вовками (Raised by Wolves)

Дати: 2020 (Сезони: 3)


Далеке майбутнє у якому Землю знищено. Андроїди, Мати та Батько, приземляються на планету Kepler 22 b. Вони планують відновити людську популяцію використовуючи ембріонів. Андроїди — атеїсти, і вірують вони лише у науку, а майбутнім дітям вони прагнуть прищепити науковий погляд на світ.

Здається, все має бути просто, але одночасно на цю ж планету прибув ковчег із релігійними фанатиками. Атеїзм та релігійний фанатизм не може жити в мирі.  

Digital-технології стали частиною нашого життя та  полегшують побут, роботу, навчання, розширюють можливості людини. Разом з тим, гаджети та Інтернет викликають залежність, що схожа на наркотичну. Чи шкодять технології - глобальне питання нашої епохи - все залежить від того, в чиїх руках вони знаходяться.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все