5 способів захистити вашу конфіденційність в Instagram в 2021 році

  • 1 марта, 08:30
  • 4160
  • 0

Чи замислювалися ви коли-небудь скільки важливої інформації ви оприлюднюєте, користуючись звичайним Instagram, скільки даних ви передаєте, реєструючись в цій соцмережі та публікуючи в ній свої особисті фотографії? Насправді чимало, що не може не хвилювати. Проте ми самі можемо контролювати, що та кому повідомляти. Хочете дізнатися, як захистити свою конфіденційність в Інстаграм? Тоді ознайомтеся з 5 актуальними порадами на 2021 рік. 

1. Головне – контроль над собою 

Його бракує більшості користувачів Instagram, які не можуть не опублікувати свіжу фотографію з відпочинку чи прогулянки. Ми забуваємо, що соціальна мережа – це відкрита платформа, на якій може зареєструватися хто завгодно. Так, це може бути ваша подруга чи сусід, але може і… шахрай. А чому б і ні? Фотографії вашої оселі чи рідних, відмітки геолокації, публікації майбутніх планів – усе це може бути використано для вчинення протиправних дій. Тому намагайтеся не заливати в мережу відомості конфіденційного та особистого характеру. Якщо ж вам складно стримуватися, тоді хоча б користуйтеся Stories, адже вони «живуть» лише 24 години, що дещо знижує ризики.  

2. Звузьте свою аудиторію

Ще один дієвий варіант дозволити собі постити усе, що завгодно, це максимально звузити коло осіб, які можуть переглядати ваш профіль та іншим чином взаємодіяти з вами в соцмережі. Instagram пропонує велику кількість налаштувань приватності. Так, в розділі «Конфіденційність» ви можете встановити, хто може коментувати ваші публікації, відмічати вас на фотографіях, згадувати вас, писати вам приватні повідомлення, реагувати на ваші історії та ін. До того ж вибір не обмежується лише звичайними «Усі», «Мої підписники» або «Люди з моїх підписок». Ви можете створити окрему категорію «Близькі друзі» та ділитися найсокровеннішим тільки з ними. Більш детально про налаштування тут.

3. Встановіть VPN-додаток

Чи помічали ви коли-небудь, що товар, який ви нещодавно шукали в браузері телефону, якимось магічним чином з’являється в рекламі Instagram? Насправді магії в цьому ніякої немає. Просто усі ваші дії онлайн можна відслідкувати і використати у найрізноманітніших цілях. Тож, якщо ви активний користувач Інтернет і бажаєте захистити свою приватність, рекомендуємо скористатися VPN. ВПН – це технологія, що створює захищене з’єднання, яке надійно зашифровує усе, що в ньому відбувається. Так, під’єднавшись до VPN-серверу, ваш трафік потрапляє в «секретний» тунель, доступ до якого є лише у вас. Завдяки цьому про усі ваші дії в Інстаграм та веб знаєте лише ви.

4. Увімкніть двофакторну аутентифікацію

Якщо ви хвилюєтеся за те, що хтось може отримати доступ до вашого Інстаграм-акаунту, тоді вам неодмінно варто налаштувати двофакторну аутентифікацію. Вона розрахована на захист облікових записів від злому паролів та фішингу. Як це працює? Для входу в систему користувачеві необхідно ввести не лише логін та пароль, але і спеціальний захисний код, який надсилається на телефон власника акаунту. Таким чином, це суттєво знижує ризик доступу до вашого облікового запису третіх сторін. Для того, щоб увімкнути цю опцію, перейдіть в профіль та натисніть на іконку з трьома горизонтальними смужками в правому верхньому кутку, виберіть «Налаштування», потім – «Безпека» і «Двофакторна аутентифікація».

5. Обмежте доступ сторонніх додатків

Instagram робить усе можливе для того, щоб захистити вашу конфіденційну інформацію, яку ви передаєте соцмережі. Але він безсилий у тому випадку, коли ви даєте доступ до Інстаграм іншому програмному забезпеченню. Сюди можна віднести додатки для планування контенту та автопостингу, аналізу вашої аудиторії та формування бази фоловерів, створення хештегів і т.д. Розробники таких програм не завжди відповідально ставляться до питань конфіденційності ваших даних, тому є ризик витоку важливої інформації. Щоб цього не сталося, намагайтеся не користуватися такими додатками, а також не реєструватися в інших соцмережах чи на веб-сайтах за допомогою вашого Instagram-акаунту. 

Висновок

Instagram – це універсальна платформа, яка дозволяє мільйонам людей з усього світу спілкуватися, обмінюватися фотографіями та думками. Але її використання іноді ставить під загрозу збережність вашої інформації. Щоб не хвилюватися з питань конфіденційності, користуйтеся нашими порадами, викладеними у цій статті.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все