Чому варто перейти від ручного тестування до автоматизованого?

  • 27 мая, 06:25
  • 4058
  • 0

Сьогодні вимоги до програмного забезпечення швидко змінюються і це веде не тільки до гнучкості тестування та вдосконалення його методології. Все більше QA спеціалістів прагнуть до розвитку своїх професійних навичок, які диктуються технологічним прогресом.
Неминуче, що прийняття методів Agile стає популярним, оскільки перехід до автоматичних тестів усуває людські помилки, які є абсолютно не виключеними при тестуванні вручну. Однак обидва типи можуть бути доповнюваними й навіть необхідними в процесі розробки програмного забезпечення. 

Часто повторювані та виснажливі тести ідеально підходять для автоматизації, оскільки вони виконуватимуть це швидше та ефективніше. Щобільше, оскільки вони повторювані, їх можна виконувати щоразу, коли в коді відбуваються зміни. З іншого боку, ручні тести передбачають глибший аналіз і більш реалістичну перспективу, тому вони зазвичай використовуються для оцінки зручності використання та досвіду користувача.

Незважаючи на важливість ручного тестування в життєвому циклі розробки програмного забезпечення, велика кількість компаній робить вибір на користь автоматизації. Оскільки бізнес вимагає швидших і розумніших рішень, а ручні тести забирають багато часу – автоматизація саме те. Якщо ви ще не думаєте про перехід до автоматизованого тестування, ось переваги, які можуть допомогти зробити вам вибір:

Точність

За допомогою автоматизованих тестів усуваються типові помилки, спричинені під час розробки. Кожен раз, коли виконується автоматизований тест, він виконується точно, завжди виконуючи ті самі операції, що забезпечують більш точний і надійний результат. Під час циклу розробки тести повинні виконуватися щоразу, коли програмне забезпечення модифікується, і можуть виконуватися автоматично кожен раз, коли вносяться зміни.

Скорочення часу та витрат

Автоматизовані тести потребують менше часу на виконання, хоча початкова вартість їх впровадження висока. Однак економія часу нівелює початкові інвестиції, роблячи їх економічно більш вигідними. Швидкість виконання також може бути основним фактором, який в кінцевому підсумку вплине на вартість продукту. Тим часом скорочення циклу розробки та оптиміхація часу виходу на ринок також досягається за допомогою автоматизованого тестування.

Повторне використання

Автоматичні тести можна повторювати, щоб перевірити як реагує програмне забезпечення. Виконання тестів кілька разів дозволить виявити помилки або неоптимізовані процеси, які потребують виправлення. Завдяки можливостям автоматизованого тестування оновлення або нові версії програмного забезпечення можна доставляти частіше.

Підвищення продуктивності

Вся команди може отримати користь від автоматизації тестування, оскільки вам не доведеться витрачати дорогоцінний час на постійне виконання ручних тестів. Мотивація та залучення до виконання інших складніших завдань зробить командк набагато продуктивнішою, що допоможе підвищити цінність розробленого програмного забезпечення.

Основа для CI та DevOps

Для безперервної інтеграції та налаштування DevOps необхідний набір автоматизованого тестування для кращої продуктивності. Забезпечення якості в основному виявляє регреси в розробці програмного забезпечення, щойно вони з’являються. Щоб забезпечити надійну перевірку, тест можна запускати щоразу, коли розробник змінює кодову базу.

Хоча перехід від ручного тестування до автоматичного може здатися складним, він вартий зусиль. Щоб краще зрозуміти, з чого почати, розгляньте ці ключові моменти.

Розвивайте свої навички програмування

Навчання програмуванню може блокувати вас через страх перед складнощами, пов’язаними з автоматизованим тестуванням. Але коли ви робите кар’єру спеціаліста із забезпечення якості, вміння програмувати є цінною навичкою, яка може допомогти вам ефективніше тестувати програмне забезпечення. У цьому випадку знання мови програмування є одним з основних навиків, які ви можете успішно застосувати в автоматизованому тестуванні.

Виберіть корисні інструменти та фреймворки

Внесення цієї непростої, але необхідної зміни у вашій роботі може заощадити багато часу в довгостроковій перспективі. Завдяки автоматизованому тестуванню вам не потрібно буде нічого виправляти вручну протягом кількох днів. Однак для прискорення процесу спробуйте вибрати, а потім використовувати комбінацію інструментів і фреймворків. Використання Selenium WebDriver є надійною основою для автоматизованого підходу до тестування, а також ви можете додати інші інструменти відповідно до вимог продукту.

Почніть з простого і малого, але зробіть це успішним

Важливо почати з нескладних і невеликих тестових випадків, коли ви починаєте новий тип тестування. Такі тестові випадки легко автоматизувати, налагоджувати, підтримувати та повторно використовувати.

Удосконалювати базові знання

Побудова автоматизованих тестів, на перший погляд, може здатися важкою задачою і для цього, ймовірно, знадобиться отримати додаткові знання та нові навички. Звичайно, щоб стати досвідченим інженером з автоматизації, потрібно терпіння, час і постійне навчання. На щастя, є багато ресурсів, якими ви можете скористатися. Це може бути що завгодно: від ефективного спілкування з тими, хто вже автоматизує до дискусійних форумів та блогів.

Безсумнівно, програмне забезпечення в контексті тестування не маленьке завдання, і не все можна автоматизувати. Але в будь-якому випадку, краще виконувати автоматичне тестування на всіх рівнях - із більшими зусиллями на найнижчих рівнях - таких як модульні тести та тести API, а не виключно на рівні інтерфейсу користувача.

З огляду на вищезазначене, автоматизація тестування програмного забезпечення може значно підвищити продуктивність. Якщо ви замислювалися про перехід від ручного тестування до автоматизації, тепер настав час! Приєднуйтесь до команди ISsoft Ukraine, щоб стати одним із професійних інженерів QA.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все