Чому всім початківцям варто зареєструватись на LinkedIn

  • 20 апреля, 13:47
  • 4313
  • 0

Ви шукаєте вакансії на веб-сайтах роботодавців. Підписалися на повідомлення від порталів з працевлаштування. У вас актуальне резюме, і ви повністю готові до виходу на ринок праці. Ще ви могли б попросити знайомих з хорошими зв'язками допомогти вам з роботою.

Як і будь-який адекватний представник цифрового покоління, ви напевно знаєте, що на сучасному ринку праці увагу роботодавця можна привернути різними способами. Більшість розробників оцінили користь професійних зв'язків, які у них з'явились завдяки цій соціальній мережі. А от для початківців важливість цього ресурсу дуже часто не очевидна.
Тому ця стаття присвячена тим, хто досі не знає, що таке LinkedIn і навіщо там реєструватись

Ваш профіль LinkedIn повинен вигідно представляти ваші навички, досвід і освіту. При цьому потрібно докласти максимум зусиль до того, щоб ваша сторінка з'явилася перед очима вашого майбутнього роботодавця.

Ви можете користуватися профілем LinkedIn як завгодно, в яких завгодно цілях, наприклад:

  1. влаштуватися на роботу, про яку ви мріяли;
  2. відслідковувати нові можливості;
  3. збирати інформацію про компанії, де ви хотіли б працювати;
  4. стежити за тим, що відбувається у вашій галузі;
  5. підтримувати професійні зв'язки.

Як і будь-який потужний інструмент, LinkedIn може принести не тільки користь, але і шкоду, якщо неправильно його використовувати.

Профіль в LinkedIn може стати вигідним професійним перевагою або, навпаки, позбавити вас можливостей.

Ми підготували кілька порад, які допоможуть освоїтися в LinkedIn.

Реєстрація

Почнемо з головного. У вас є профіль в LinkedIn? Якщо немає, створіть його. Це не складно. Але перед тим, як увійти дайте відповідь на одне питання.

Чи відповідає фото, яке ви збираєтеся завантажити, тому образу, який ви хочете створити?

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» - це якраз про вашу фотографії в профілі LinkedIn. Не поспішайте шукати селфі в телефоні. Подумайте про те, який професійний імідж ви хотіли б мати в очах наймачів. Яке враження ваша фотографія справить на потенційного роботодавця?

Чим ви захоплюєтеся?

Приступаючи до заповнення свого профілю, пам'ятайте про те, що в пошуках кандидата наймачі зазвичай переглядають десятки, а то і сотні профілів. Чим ваш профіль буде відрізнятися від інших?

Подумайте над тим, що саме для вас важливо в професійній сфері, яких принципів ви дотримуєтеся, які ваші цінності. Ці якості ви принесете з собою в компанію, де будете працювати.

Складіть чорновий варіант тексту для розділу «Загальні відомості». Вважайте його своєю короткою презентацією ( «промовою в ліфті»). Час і простір обмежені. Використовуйте кожне слово, щоб привернути увагу потенційного роботодавця. Можна звернутися до друзів, колег,  викладачів і попросити їх скласти слоган, який характеризує вас. Як би ви його сформулювали?

Обов'язково перевіряйте орфографію і граматику. Помилки неприпустимі.

На чому ви спеціалізуєтесь?

Подумайте, які спеціальні навички, знання і здібності ви можете запропонувати. У LinkedIn є розділ, присвячений навичкам. Для роботодавців цей розділ корисний тим, що дозволяє звузити пошук і відібрати кандидатів з потрібними знаннями і вміннями.

Випишіть всі спеціальні навички, якими володієте. Якщо сумніваєтеся, перегляньте інші профілі (подібні до ваших), відзначте, на які свої якості користувачі намагаються звернути увагу. Які навички буде шукати наймач, що пропонує роботу, про яку ви мрієте? Не забудьте включити не тільки технічні навички, наприклад вкажіть володіння мовами. Завдяки їм ваш профіль стане більш привабливим (або більш нішевим), з точки зору роботодавця.

Освіта і сертифікати

LinkedIn - це якраз те місце, де варто повідомляти про будь-яку освіту, що збільшує вашу професійну цінність. Але як саме це зробити?

Перерахувати всі вивчені предмети і прослухані курси за все життя? Ні. У такій масі буде складно розгледіти навички, які ви хочете вивести на передній план.

Варто вказати курси, пройдені після отримання основного освіти. Особливо якщо ця інформація підкреслить вашу ініціативність і наявність у вас інтересів, пов'язаних з вашою спеціальністю.

Зв'язки

LinkedIn - це соціальна мережа. У LinkedIn користувачі будують мережі професійних зв'язків.

Те ж повинні робити і ви. Заповнивши профіль, скористайтеся функцією пошуку, щоб налагодити зв'язки зі студентами, інструкторами та іншими людьми. Ви цілком можете звернутися до авторитетних користувачів із проханням підтвердити наявність у вас тих чи інших навичок або дати вам рекомендацію на LinkedIn. Намагайтеся по можливості надавати відповідну допомогу в знак подяки.

Рекомендуємо вступити в підходящі групи. У групах ви зможете розширити свою мережу знайомств, підтримувати зв'язки і публікувати цінну інформацію. 

 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все