Гендиректорка Bet365 Деніз Коутс отримала дохід понад $341 млн впродовж 2023 року

  • 11 января, 05:53
  • 4105
  • 0

Деніз Коутс – найбільш високооплачувана жінка-керівниця у Великій Британії. За результатами 2023 року власниця компанії Bet365, що займається онлайн-азартними іграми, підтвердила цей статус, отримавши заробітну плату у розмірі $241 млн та ще понад $60 млн дивідендів.

У порівнянні з 2022 роком Коутс вдалося збільшити свої статки на $10 млн, що автоматично підняло її на перше місце в рейтингу гендиректорів компаній зі списку S&P 500 (це фондовий індекс з кошиком з 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію). У такий спосіб вона обійшла Стівена Шварцмана з Blackstone та Сундара Пічаї з Alphabet, пише Business Insider. Коутс заробила навіть більше, ніж найвідоміші представники сучасної IT-індустрії та банківської галузі:

  1. Тім Кук з Apple ($99 млн).
  2. Сатья Наделла з Microsoft ($55 млн).
  3. Джеймі Даймон з JPMorgan ($35 млн).

За даними Forbes, Деніз Коутс посідає 373 сходинку в рейтингу найбагатших людей світу. Її статки оцінують майже в $9 млрд. Понад $1,3 млрд від цієї суми вона заробила впродовж 2020-2023 років.

Великі розміри доходів Коутс пояснюють не лише успішністю Bet365 та її працьовитістю, а й тим, що це приватна компанія. В таких організаціях очільники зазвичай отримують більшу зарплату, ніж в публічних компаніях з радою директорів. У випадку з Bet365 керівництво має змогу самостійно встановлювати розміри своєї заробітної плати. 

Графік доходів Деніз Коутс

Тривалий час Коутс взагалі не була пов’язана з азартними іграми та ставками, навчалася на бухгалтера і іноді допомагала батьку саме з бухгалтерією. З часом вона все ж взяла під свій контроль декілька порівняно невеликих букмекерських контор, які належали її сім’ї. Але дуже швидко продала їх компанії Coral. Однак, спостерігаючи за стрімким розвитком грального бізнесу в інтернеті, підприємиця у 2000 році придбала домен Bet365.com і вже наступного року запустила однойменний вебсайт. Зараз щорічні обсяги ставок у Bet365 сягають $65 млрд.

Сама Деніз говорить, що присвячує роботі значну частину свого життя:

«Ти відкриваєш бізнес, який працює 24 години на добу й сім днів на тиждень, і ти сам гаруєш в такому ж ритмі. Я працювала старанніше, ніж будь-хто може собі уявити. Лише в останні кілька років життя нормалізувалося»

Підприємиця дійсно концентрується здебільшого саме на роботі, не розголошує в інтерв’ю деталей особистого життя й спілкується з журналістами переважно про бізнес. Вона неодноразово підкреслювала:

«Моя сім’я – ось що важливо для мене»


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все