Глобальний аутсорсинг скоротився, але це не відбилось на доходах українських фрілансерів: дослідження

  • 6 октября, 08:29
  • 4421
  • 0

У березні 2020 року платіжна платформа Payoneer опублікувала дослідження фріланс-ринку. У Payoneer опитали близько 1000 представників індустрії зі 100+ країн, щоб дізнатися, як на них позначився старт пандемії і уповільнення глобальної економіки. А також, яким вони бачать подальший розвиток вертикалі.

Незважаючи на початкове зниження попиту на свої послуги, фрілансери були налаштовані оптимістично. Багато хто сприймав пандемію як імпульс до розвитку сфери аутсорсингу.

Їх прогнози виправдалися.

Рівно через 6 місяців після першого опитування, у вересні 2020 року, аналітики Payoneer повернулися до фрілансерів і дізналися, що змінилося в рівні їхнього доходу і якими вони бачать прогнози розвитку галузі в найближчий період.

У березні близько 32% опитаних фахівців відзначили зниження попиту на свої послуги. При цьому, 53% фрілансерів очікували зростання попиту в майбутньому.

Covid-19 дійсно привів до короткострокового уповільнення зростання доходів. При цьому з березня по липень фрілансери відзначили зростання виручки на 28%.

На фрілансерів з України локдаун відбився незначно: локальна гіг-економіка стабільна, незважаючи на скорочення глобального аутсорсингу.

50% українських фрілансерів, які працюють з клієнтами з Європи, зазначили що попит не знизився.

56% українських фрілансерів, які працюють з клієнтами з США, відзначили, що попит зріс або залишився на колишньому рівні.

Українські фрілансери відчули лише невеликий вплив: в період з квітня по травень доходи впали на 4%, але вже в червні виросли на 3%.

Попередній звіт Payoneer показав, що багато великих компаній і організації шукають віддалених співробітників через онлайн-маркетплейси. Особливо, в сфері програмного забезпечення та IT.

Крім того, у другому кварталі 2020 року в США кількість малих і середніх підприємств, які наймали фрілансерів, збільшилася на 42%.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все