Head First. Java: чому і як варто опанувати мову програмування

  • 15 декабря, 13:39
  • 5061
  • 0

У видавництві “Фабула” вийшло друком українською друге видання Head First. Java. Навчальний посібник допоможе опанувати Java та об’єктно-орієнтоване програмування у досить незвичний спосіб. Публікуємо уривок із книжки.

Java відкриває нові можливості. Ще за часів першої (і доволі слабенької) відкритої версії 1.02 Java підкорила розробників своїм дружнім синтаксисом, об’єктно-орієнтованими функціями, управлінням пам’яттю і, що найважливіше, перспективою портативності. Спокуса написати код один раз і запускати його всюди виявилася майже нездоланною. Однак віддані послідовники швидко випарувалися, оскільки доводилося боротися з помилками, обмеженнями і надзвичайною повільною роботою Java. Але це було давно. Якщо ви тільки зараз починаєте вивчати Java, вам пощастило. Вашим попередникам доводилося долати цілі кілометри босоніж засніженими схилами лише для того, аби змусити працювати найпростіший аплет. Однак сьогодні в Java набагато менше проблем, працює вона швидше і має неабияку потужність.

Як працює Java 

Ваша мета — написати один застосунок (у цьому прикладі — інтерактивне запрошення на вечірку), аби він працював на будь-якому пристрої ваших друзів.


Що ви робитимете в Java

Ви створите файл з вихідним кодом, скомпілюєте його за допомогою компілятора jawac, а потім запустите отриманий байт-код на віртуальній машині Java.


Дуже стисла історія Java








Структура коду в Java




0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все