Java варто вивчати в 2022 році

  • 10 июня, 07:18
  • 4287
  • 0

Коли ви просто занурюєтеся в програмування і хочете продовжити кар’єру розробника програмного забезпечення, вибір мови може лякати. Ви можете витрачати дні та місяці на пошук найкращого варіанту та вирішуючи, що вам слід навчитися. Адже всі хочуть знайти одне: мову, яка є широко відома серед розробників, універсальна у використанні та займає одну з провідних позицій на ринку.
Як показує практика і досвід ISsoft Ukraine, деякі мови програмування з’являються і зникають, але мало хто з них може перевершити популярність і довговічність Java. Ця тенденція, швидше за все, збережеться упродовж 2022 року і надалі.

Якщо ви володієте Java хоча б на базовому рівні, то зможете брати участь у багатьох цікавих проєктів і розвивати своє портфоліо. Знання цієї мови також визначає можливість роботи над передовими програмними проєктами.
Що також може привернути вашу увагу до Java, так це той факт, що програмне забезпечення використовується великими корпораціями, такими як: Facebook, Netflix, Google, Amazon. Навіть ринок додатків для Android не зміг виділити Java під час просування мови Kotlin для своїх нових продуктів. Перший досі займає дуже сильні позиції в цій сфері і є докази того, що ситуація скоро зміниться.

Те, що стосується сфер використання, Java справді заслуговує на звання універсальної мови, оскільки стала незамінним елементом додатків майже в кожній галузі економіки та ІТ. Вона підходить для створення декстопних і мобільних додатків, програмного забезпечення для smart-пристроїв та ігор. Упродовж багатьох років Java була перевіреним рішенням для великих корпоративних систем, таких як банківські та бухгалтерські додатки торговельних, будівельних компаній та освітніх організацій.

Щобільше, мільйони розробників вирішили кодувати на Java через різноманітність численних інструментів, фреймворків і бібліотек. Наприклад, широко розповсюджені Spring і Hibernate не потребують знайомства і широко використовуються у всьому світі. JUnit і Mockito — надійні інструменти тестування, а Apache Maven — система, яка полегшить керування проєктом, його створення та звітність. Як розробник Java, ви маєте у своєму розпорядженні безліч різноманітних інструментів, завдяки яким легше створювати проєкти різного профілю. І ці інструменти дуже зрілі, як і сама мова, тому не можна заперечувати, що це дуже сильна сторона Java.

Якщо ви вагаєтесь, чи відповідає мова технологічним потребам того часу, оновлені версії Java випускають раз на два роки. Тому не потрібно багато часу, щоб спробувати включити його найочікуваніші нові функції. Не так давно, у 2021 році, Oracle почала робити релізи на основі довгострокової підтримки. Відтоді розробники можуть впроваджувати інновації за допомогою нових мовних функцій, таких як журнали Java, або покращувати свою продуктивність за допомогою “збирачів сміття” нового покоління. Але не лише фактичні оновлення роблять Java такою популярною та всеосяжною.

За допомогою безсерверних рішень для Java ви можете повністю зосередитися на написанні самого коду і менше на базовій інфраструктурі – вам не потрібно стежити за всією інфраструктурою і займатися конфігурацією сервера. Робота з цими технологіями не є великою проблемою, але вона заощаджує багато зусиль і часу на питання інфраструктури та абстракції платформи для команди розробників. Це надійний варіант, який позбавляє від роботи з налаштування середовища для вашого коду. З точки зору простоти використання, такий підхід не сильно відстає від Heroku, але дозволяє розгорнути свій код, написаний будь-якою з популярних мов, у найпопулярніших хмарних інфраструктурах.

З появою хмарних платформ кодування стало зручнішим та ефективнішим. Відтоді погляд розробника на масштабування, моніторинг, усунення несправностей та відстеження вашого додатка змінився. Служби полегшують розгортання вашого додатка за допомогою їх інфраструктури. Найпопулярнішими на цей момент є AWS, MS Azure, Google Cloud Platform. Коли ви навчитесь їх налаштовувати, ви можете почати кодувати та використовувати найкращі методи розробки корпоративного програмного забезпечення, наприклад сервер безперервної інтеграції для безперервного доставляння.

Нарешті, відповідаючи на питання, чи варто вчитися, пам’ятайте, що Java щодня використовують до 10 мільйонів розробників, вона займає 5 місце в списку найпопулярніших мов програмування в усьому світі, згідно з опитуванням, проведеним у 2021 році від StackOverflow.

Java перевірена і зріла, має широку екосистему інструментів і фреймворків. Її нескінченний список областей застосування визначає досить хороші перспективи на ринку праці для розробників Java. І це точно не зміниться багато років. Тому Java залишається дуже надійним вибором, якщо ви думаєте про кар’єру програміста.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все