Навіщо Intel витрачати $ 11 млрд на офіси з тисячами датчиків

  • 7 февраля, 07:31
  • 4364
  • 0

Щоб підвищити свою привабливість на ринку праці, Intel збирається інвестувати $ 11 млрд в будівництво «розумних» офісів, передає Reuters. В Петах-Тіква, передмісті Тель-Авіва, відкрився перший такий будинок.

В Ізраїлі існує багаторічний брак ІТ-фахівців, йдеться в огляді громадської організації Start-Up Nation Central. У 2018 році він перевищив 15 тисяч осіб.

Навіщо Intel витрачати $ 11 млрд на офіси з тисячами датчиків

Нова будівля Intel в Ізраїлі

Особливість нової будівлі Intel - 14 тисяч різних датчиків. Це в два рази більше, ніж зазвичай встановлюють в схожих будівлях. Датчики потрібні, щоб контролювати комфортність умов роботи. Коли хтось входить, в офісі автоматично регулюється освітлення. Коли підвищується рівень вуглекислого газу, починає надходити свіже повітря.

У співробітників також є спеціальний додаток, яке допомагає їм вибудувати оптимальний маршрут в офіс і з офісу, знайти вільний столик в місцевому ресторані або показати колегам своє місце розташування. Працівники Intel трудяться в опенспейсі, у них є «розумний» спортзал і масажний кабінет. Всього в новій будівлі будуть знаходитися до 2700 чоловік.

Не всім нові умови сподобалися. Деякі анонімно розповіли місцевим новинному сайту, що їх турбує відсутність приватності, відзначає Reuters.

Забудовнику, компанії Afcon Holdings довелося постаратися, щоб виконати вимоги Intel, розповів Reuters представник девелопера Девід Харель. Intel попросила забудовника отримати платиновий сертифікат LEED, що підтверджує відповідність проекту найвищим вимогам екологічності та економії ресурсів. Для цього довелося зробити подвійний фасад, щоб поліпшити вентиляцію і уникнути перегріву приміщень.

Проектував будівлю архітектор Даган Мочли (Dagan Mochli), він розповів, що вже працює над іншим об'єктом - центром розробки в місті Хайфа. Ця будівля теж буде «розумна» і екологічна.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все