Netflix відкрила код інтерактивного середовища обчислень Polynote

  • 29 октября, 12:28
  • 4424
  • 0

Netflix представила нове інтерактивне середовище обчислень з  відкритим вихідним кодом Polynote, призначене для супроводу процесу наукових досліджень, обробки і візуалізації даних, повідомляє OpenNet.

Документи в Polynote представляють собою упорядкований набір осередків, які можуть містити код або текст. Кожен осередок редагується і виконується окремо; їх можна додавати, видаляти і перегруповувати, але при цьому стан даних для кожного осередку залежить від обчислень в минулих осередках (виконання зверху-вниз). Інформація про залежності і конфігурація зберігаються безпосередньо в документі, а не в окремих файлах.

Netflix відкрила код інтерактивного середовища обчислень Polynote

На відміну від Jupyter і Zeppelin, нове середовище дозволяє змішувати в одному документі код на кількох мовах програмування. Зараз Polynote підтримує Scala , Python , SQL і Vega.

Polynote надає розширені можливості для редагування коду та тексту, близькі до можливостей інтегрованих середовищ розробки і текстових процесорів: є автодоповнення, підсвічування помилок, підказки для параметрів функцій і методів. У планах - можливість переходу на визначення змінних / функцій з місць їх виклику.

Що стосується підготовки документації та звітів, редагування тесту відбувається в режимі WYSIWYG, що дозволяє відразу спостерігати кінцевий результат. Для визначення формул передбачена можливість вставки виразів у форматі LaTeX.

Середовище дозволяє повністю контролювати процес виконання: в області завдань показується, який код зараз виконується і на якій стадії знаходяться обчислення. Через таблицю символів можна переглянути всі певні функції і змінні, проінспектувати їх значення або візуалізувати зміни. Всі збої при виконанні відразу підсвічуються в редакторі коду. У редакторі в режимі реального часу виділяється виконуваний рядок коду.

Оброблювані дані відображаються в наочному вигляді з розбивкою за типами або в табличному вигляді. Підтримується інтеграція з Apache Spark для перегляду, аналізу та візуалізації великих обсягів даних. Для спрощення візуалізації пропонується вбудований редактор графіків і діаграм, в якості опції передбачена можливість застосування для візуалізації Vega і Matplotlib.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все