Презентація Apple 2022 – Погляд розробника на нові продукти

  • 23 сентября, 18:29
  • 4657
  • 0

Всім привіт. Я Андрій Вітвіцький, iOS Lead в компанії Binariks. Хочу поділитися своїм враженням та баченням нових продуктів Apple, які були анонсовані на щорічній осінній презентації Apple –  це велика подія для шанувальників бренду по всьому світу. Багато в чому оновлення, представлені на цій конференції, були очікувані. Але сьогодні ми проаналізуємо те, які ці оновлення вплинуть на розробку та розробників.

Нам були представленні нові:

  1. iPhone 14 та iPhone 14 Plus
  2. iPhone 14 Pro та 14 Pro Max
  3. Apple Watch 8
  4. Apple Watch SE
  5. Apple Watch Ultra 
  6. AirPods Pro 2

Почнемо з найцікавішого: iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max


Чому саме це найцікавіше для нас? Звісно через ‘’Dynamic Island’’!
На заміну стандартному чубчику прийшов острівець, та не просто острівець, а інтерактивний острівець. Мабуть, це головне нововведення з дизайнерської точки зору. Інтерфейс iOS входить у прямий контакт із Dynamic Island, доповнюючи його. За словами - Alan Dye:  розробники легко зможуть адаптувати свій софт під ‘’Dynamic Island’’.


Але я впевнений, що коли iOS розробники по усьому світу побачили ‘’Dynamic Island’’ то почали братись за голови. А після слів: ‘’We’ve designed this new space to be highly adaptive so it can fluidly expand into different shapes using uniquely crafted animations and transitions’’.  Всі явно насторожились.

Очевидно, наявні додатки, й ті, що зараз в розробці будуть потребувати додаткової роботи над UI частиною, як це вже було коли Apple випустили iPhone X. Скоріше за все всім наявним додаткам доведеться швидко випускати нові версії додатків з UI фіксами, а розробникам які працюють над новими включати в естімейти час на адаптацію UI під новий екран з Dynamic Island.

Також ви будете мати доступ і можливість взаємодіяти з Dynamic Island у своїх додатках, а також різного роду backgroud and live activity будуть показуватись в вашому додатку. 

Крім того, Apple показує як це все буде виглядати якщо ми запустимо більше одного background activity.

Також, якщо уважно придивитися до деталей рекламних роликів Apple, присвячених Dynamic Island, можна помітити, що виріз сприйнятливий до дотиків. Натискання на нього дозволяє розкрити повідомлення, збільшивши віконце.



Цікавим викликом для розробників також може стати робота в комбінації з Dynamic Island + Live activities. Плюс можливість бачити цю інформацію коли юзер знаходиться в іншому додатку.

З анонсуванням Allways on display це стає ще більш актуальним для додатків: Навігації, доставки, різного роду live події.

  1. New screen - Чудово, але для розробників нічого особливого. 

  2. Always on display - Нарешті з'явився і в iPhone. Окрім вигляду home screen (з налаштованим backdround view та годиника) і віджетів ви також зможете спостерігати за:  live рахунком матчу, доставкою їжі, таксі і тд.

  3. New A16 bionic chip - Круто +20% в порівнянні з A15. Важливо, що процесор став потужнішим разом з релізом нового дисплею, нового модулі камери, Dynamic Island, ML for crach detection etc.) 

  4. Pro camera, Pro Video, Pro RAW - 48PX камера, спалах з різними режимами. Багато нового цікавого потужного для фотографів та розробників фото відео додатків та їх редакторів.  
    ‘’The new sensor can optimize for detail using each pixel individually, providing more options for shooting and editing in pro workflows’’, - заявляють на сайті компанії.
    Звичайно ця тема стосуватиметься сектору розробників які безпосередньо працюють в цій сфері. 

  5. Екстрений виклик через супутник (без зв'язку та WI-FI) та Crash detaction - Дуже корисні та важливі речі з якими я гадаю розробники додатків не будуть безпосередньо взаємодіяти.

Розробникам iOS додатків та QA інженерам обійтись без нового ‘’iPhone 14 Pro’’ буде доволі складно. Простіше тим хто працюю в компанії, можна просто зробити запит на новий девайс, а ось до прикладу у фрілансерів все не так просто.


iPhone 14, iPhone 14 Plus

  1. A15 bionic 
  2. Better camera, new action video mode
  3. 5G/ eSim
  4. Crash detection
  5. High dynamic range gyroscope 
  6. Dual-core accelerometer
  7. Emergency SOS via satellite
  8. Нова антена для зв'язку з супутником 

iPhone 14 Plus - новий у свому ряді порівняно з iPhone 13. Apple повертаються до концепту, який раніше був присутній в моделях 7,8 plus. В 14 Plus екран має 6.7 дюймів, такий самий як і X-s max, 11, 12, 13 pro max. Тобто екран не є чимось новим. Єдине, що можна виділити в цьому ряді це антену для супутникового зв’язку.

Apple Watch Series 8

  1. Температурний сенсор

  2. Процесор: S8 з 64-бітним двоядерним процесором

  3. Навігація: L1 GPS, Glonass, Galileo, QZS та Beidou

  4. Виявлення зміни температури на рівні 0,1 Цельсія

  5. Мод автомобільна аварія: два нові датчики руху. Поліпшені 3-осі гіроскоп та високий акселерометр G-Force. + машинне навчання виявити аварію.

  6. Режим акумулятора з низькою потужністю - 36 год

    За допомогою розумного алгоритму на основі інформації з гіроскопа, новий акселерометр, GPS та багато інших джерел даних, години можуть автоматично звертатися до служби екстреної допомоги та викликати допомогу у разі автомобільної аварії. Пристрій діє на основі інформації про мільйони годин реальних даних про водіння та нещасних випадків.

    Відстеження циклу

З появою нової функції точного моніторингу змін температури тіла під час сну, для прекрасної половини людства стало можливим більш точно передбачити періоди овуляції та менструальний цикл. Звичайно, дані будуть більш точними після введення відповідної інформації про зареєстровані цикли. Також інформація може бути використана для профконсультації з лікарем.  



Apple Watch Ultra

  1.  New GPS:  Може використовуватись в нових додатках де потрібна точна локація до прикладу на природі або в великих будівлях.
  2.  Заявлена глибина з якою можна занурюватися буде 40 метрів. Я думаю ці дані будуть доступні для розробників через HealthKit для розробки власних додатків для занурення.
  3.  Oceanic + App для дайверів, що створена компанією Oceanic. Все що було анонсовано в цьому додатку включаючи ‘’all dive information’’ буде також доступно для розробників та їх майбутніх додатків.

    Під час моєї роботи в Binariks я працював над розробкою додатка для професійних плавців. Думаю, вже в майбутньому попрацювати над додатком для дайверів.

    AirPods

 Тут нічого цікавого або щось що могло б стосуватись розробників безпосередньо. 

При написанні цього матеріалу, я опирався на свій попередній досвід, та враження від презентацій Apple. Сподіваюся, стаття та мої думки виявляться корисними для читачів. Дякую за увагу. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все