Рівень пропозицій в IT-сфері критично падає. Аналіз ситуації на ринку праці від djinni

  • 20 марта, 11:29
  • 4302
  • 0

Платформа розміщення вакансій в IT-сфері djinni провела аналіз найму за останній тиждень. Результати оцінювання поточної ситуації не надто втішні для пошукачів роботи та для IT-сфери вцілому. Ділимось, який стан справ на ринку праці, за даними платформи.


270 тисяч відгуків на вакансії VS 74 тисячі пропозицій від рекрутерів у лютому. Для пропозицій це новий антирекорд, менше було тільки у ковідному 2020-му. Хороші новини: кандидатам все ще є на що відгукуватись.
 

Також компанія провела опитування в twitter, де представники IT-спільноти висловили думки про майбутній розвиток галузі в Україні. Тільки 22% вірять в краще майбутнє.

Найми в лютому — на рівні літа 2022 і на 30% більше січня

Порівняно з лютим 2022, стали більше наймати розробників Java, PHP, iOS i Android, Data Engeneer, Golang, Flutter i Ruby. Найдраматичніше знизались найми в категорії .Net, майже вдвічі, і C++. Salesforce i Security з'явились не так давно.
Із нетехнічних категорій помітно виросли найми маркетологів(+66%) і cейлзів (майже втричі).

Порівняно з лютим 2022 знизились медіани зарплат для наймів у вакансіях на 5+ років досвіду.  

Для вакансій з меншими вимогами до досвіду такого падіння немає, навіть є трохи зростання. Це може пояснюватися тим, що стали наймати більш досвідчених кандидатів. 

Частка офісних і частково офісних вакансій виросла з 13% у жовтні до 18% у лютому. Поки що зміни мінімальні, але тренд помітний.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все