ТОП-10 міфів про ІТ

  • 1 декабря, 09:57
  • 4781
  • 0

У світі існує багато хибних уявлень про ІТ. Особливо популярною є думка, що всі айтішники інтроверти, яких нічого не цікавить окрім комп’ютерів. Якщо ви працюєте в цій сфері, можливо, неодноразово чули прохання: «подивися, будь ласка, що з моїм комп’ютером. Ти ж в цьому шариш!». Айтішникам частенько вішають ярлик механіка :) Дуже важко пояснити в чому заключається ваша робота людині, яка зовсім не має нічого спільного з технологіями. Але у нашій статті ми поговоримо про міфи, які лякають й відштовхують саме новачків. Ми постараємося їх розвіяти та показати вам, що таке ІТ світ насправді!

#1 Потрібно мати спеціалізовану освіту, щоб працювати в ІТ

Мати освіту класно, але не завжди вона допомагає. Ви можете 5 років навчатися на програміста, і вже вважати себе крутим спеціалістом. Проте,  є багато компаній з різними випробовуваннями, тому 100% будуть моменти, до яких життя вас не готувало =)  Більшість організацій мають програму стажування або курси, де ви всього можете навчитися і почати свій кар’єрний шлях.

#2 Треба знати математику та інші природничі науки

ІТ-індустрія має широкий спектр різних професій. Якщо ви хочете стати розробником чи аналітиком даних, то математика вам може стати в нагоді. Не переживайте, ви не мусите бути вундеркіндом. Для цих професій важливо володіти й іншими навичками. А також, в ІТ є нетехнічні професії, де математика майже не використовується;)

#3 В ІТ працюють лише хлопці 

Звісно, є компанії, в яких переважає кількість чоловіків спеціалістів. Про них ще ходять чутки, що вони завжди носять худі. Але ІТ-індустрія відкрита для всіх. Є дуже багато жінок, які працюють як на технічних, так і на нетехнічних посадах. Вони чудові спеціалісти і до них завжди можна звернутися за натхненням чи порадою.

#4 Я буду самотнім й завжди працюватиму наодинці 

Якщо ви думаєте, що робота в айті нудна і ви завжди будете працювати на одинці — це не так! Насправді, ця сфера дуже різноманітна й часто вам доведеться співпрацювати з вашими колегами. Наприклад, у нас в компанії є офіс, де не лише працюють, але й весело проводять час наші спеціалісти. Навіть якщо ви працюєте віддалено, ви можете робити відеодзвінки та спілкуватися з вашими друзями-колегами.

#5 Я стану рабом своєї роботи

Абсолютно ні. У більшості випадках фахівці мають дуже гнучкий графік. Тобто, є певні задачі, які потрібно виконати і ви можете справитися скоріше та бути вільним. Бувають моменти, коли треба трохи довше посидіти над чимось, але це рідкість і, зазвичай, типово для початківців. Не забувайте, що робота може бути дуже цікавою і дехто готовий працювати хоч до опівночі.

#6 Потрібно знати мови програмування

Для роботи в ІТ це було б лише перевагою, але це для напрямку програмування. Є ще інші напрямки, такі як: маркетинг, менеджмент, дизайн… там знати мови програмування не обов'язково. 

 #7  В айті немає місця креативності

 Саморганізація, увага до деталей та аналітичні навички є дуже важливими для цієї сфери, але не потрібно знецінювати креативність. Не залежно від того, в якому відділі ви працюєте, інколи трапляються випробування та завдання, де без креативності не обійтися. В англійській мові є ідіома “think outside the box”  — для наших фахівців це правило номер 1.

#8 Це надто важко 

Боїшся працювати в ІТ, бо думаєш, що це не для тебе і важко зрозуміти “що до чого”? Повір, ти все зрозумієш, як тільки почнеш. Існує міф про те, що потрібно хтозна який досвід і навички для того, щоб працювати в цій сфері. Насправді, все просто - це така сама робота, як інші і знання набуваються й засвоюються на практиці. Головне, на початку не боятися та запитувати якщо щось незрозуміло.

 #9 Робота в ІТ - лише для молодих 

Якщо ви хочете розвиватися у сфері технологій, ви можете це зробити в будь-якому віці. Головне бажання вчитися та працювати.

#10 Щоб працювати в ІТ потрібно вчитися роками

Щоб вивчити абсолютно все про якийсь певний напрямок, то можливо й так, це займе багато років. Але для того, щоб працювати, цього не потрібно. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все