Топ-20 найактивніших жінок в IT за версією Ukraine Innovation Awards 2020: частина I

  • 1 сентября, 10:47
  • 4462
  • 0

Агенція Center42 спільно з програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» публікують список топ-20 найактивніших жінок-підприємниць на українському ринку IT, цифрових технологій та інновацій у 2019-2020-х роках за версією журі Ukraine Innovation Awards 2020. Список поданий в абетковому порядку без нумерації, підкреслюючи вагомий внесок кожної фіналістки у розвиток української інноваційної екосистеми.



Олександра Богуславська, CEO & Founder в Data Science UA

За 4 роки Олександрі разом зі спільнотою Data Science UA вдалось створити екосистему для 5000+ розробників, які спеціалізуються на роботі з даними та штучному інтелекті. Наразі компанія займається менторством, надає послуги з рекрутингу, консалтингу та корпоративного навчання в науковій сфері про дані.
Минулого року команда Data Science UA закрила 86 посад вищого рівня, організувала восьмому міжнародну конференцію з 500+ учасниками. За попередній рік компанія зросла в три рази. 


Анна Мазур, CEO & Founder в Happy Monday

Портал Happy Monday спеціалізується на побудові кар'єри та професійному зростанні: щомісячно команда допомагає 200 000 українцям знайти нову роботу. 2019 року дохід компанії збільшився в 4 рази, а трафік порталу — втричі.
За минулий рік компанія розробила і запровадила низку новітніх продуктів, які змінюють український HR-ринок. Наприклад, напрямок «профіль компанії» допомагає трансформувати спосіб спілкування корпорацій з потенційними шукачами роботи (в портфоліо — співпраця з Genesis, Attendify, Beetroot, Admitad). Організація ж інноваційних офлайн-заходів (серед клієнтів — «МХП» та «Метінвест») сприяє пошуку інновацій всередині корпорацій та допомагає посилити бренд роботодавця на ринку праці. У квітні 2020 Happy Monday з Міністерством цифрових трансформацій України запустили національний онлайн-курс з навичок працевлаштування для українців.
Анна Мазур є спікеркою TEDxLviv, амбасадоркою бренду Digital Women 2020 Ukraine та співзасновницею руху Pro Bono Club Ukraine, який отримав нагороду як найкращий національний постачальник послуг для соціального сектору від UN Global Compact.


Анна Поліщук, Co-founder & Chief Product Officer в Allset

Компанія українського стартапу Allset з офісами в Києві та Сан-Франциско більше 5 років розвиває та впроваджує програмне забезпечення для закладів харчування: додаток дозволяє забронювати столик, залишити чайові, сплатити рахунок в ресторані чи отримати безконтактну доставку. Загалом, стартап покриває 2,500+ ресторанів в 16 містах США. В 2020 році стартап залучив $ 8,25 млн в рамках раунду серії B, а загальна кількість інвестицій сягнула $16,5 млн.
Стартап отримав звання America's Best Startup Employers 2020, а співзасновниця Анна Поліщук увійшла до європейського рейтингу Forbes 30 under 30 Europe 2020 та очолила посаду Chief Product Officer.

Анна Прокоф'єва, Co-Founder в The-Chef

У 2020 році, коли всі ресторани та кав'ярні були змушені зупинити роботу через пандемію COVID-19, The-Chef надав роботу 320+ кухарям та шефам. Стартап став першим в Україні онлайн-сервісом для пошуку кухарів, MVP якого з'явився за 60 днів, а фінальний продукт — за 30 днів. Також в умовах карантину The-Chef вдалось розгорнути маркетингову кампанію, фокусом якої стала співпраця з топ-кухарями із десятками тисяч підписників у соцмережах.

Дарина Лещенко, CEO в LabelYourData and SupportYourApp

Компанія клієнтської техпідтримки SupportYourApp працює більше 10 років зі стартапами та технологічними компаніями у 25 країн, надаючи підтримку 31 мовою. За словами Дарини Лещенко, за останній рік бізнес зріс на 85%, розширивши команду до 550+ фахівців завдяки AI-технологіям. Також була посилена автоматизація: впроваджено 90% SOPs у всіх відділах компанії для покращення якості роботи та масштабування.
Цьогоріч Дарина завершила курс для лідерів в Harvard Kennedy School і почала займатись менторською підтримкою: започаткувала компанію LabelYourData для CEOs.

Даша Кичук, Founder в Effa

Стартап Effa виготовляє зубні щітки з екологічно чистих матеріалів, які не шкодять навколишньому середовищу. За минулий рік команда проекту підписала перший контракт купівлі-продажу з корейським готелем: 2,5 млн зубних щіток будуть виготовлені для Lotte Hotels. Також, як повідомила Даша Кичук, в стартапу є попередні домовленості щодо співпраці з Netflix. Як тільки співробітники медійної компанії повернуться в офіси, Effa доставлятиме щомісяця 60 00 щіток для зйомок.

Олена Малицька, ISE Group (Innovation Startup Entrepreneurship Group LLC)

Консорціум компаній та експертів ISE Group LLC сфокусований на трансформації стартап-ідей в успішні бізнеси. Команда ISE проаналізувала 350+ стартапів: 7 з них залучили фінансування на наступний тур і 20+ стартапів побудували партнерство з корпораціями. Минулого року консорціум запустив чотири програми зі стартап-акселерації та корпоративних інновацій, консультував стартапи щодо фандрейзингу та запуску промо-кампаній.
Олена Малицька, як директор інвестицій Sterling Grace Private Equity, разом з командою проінвестувала 17 перспективних проектів Східної Європи та Кіпру, а також в п'ять українських стартапів — YoDesko, Trio Club, Eleven, Box STO і mWallet, загальна вартість яких склала $1,3 млн. Технологічна компанія, в яку Олена зробила інвестиції п'ять років тому, цьогоріч зросла в 5 разів до капіталізації у розмірі $2,7 млн.

Ірина Новікова, Co-Founder в NANOfluid & Founder в P.aid

Компанія NANOfluid виробила бактерицидний та противірусний нанодезінфікуючий засіб, що знищує токсичні антибактеріальні елементи — в лютому 2019 перспективність застосування продукту була визнана Європейською Комісією. А на початку 2020 року команда розробила лінію ефективних противірусних нанодезінфікуючих засобів, дієвість яких підтвердила Національна академія медичних наук України. Наразі зазначені нанодезінфікуючі засоби подаються на сертифікацію в ЄС.
Крім цього, Ірина Новікова займається розвитком P.aid — краудсорсингової онлайн-платформи для вирішення типових маркетингових завдань бізнесу з можливістю залучати фрілансерів з будь-якої точки України. Стартап уже отримав $70 000 від Business Angel та показує щомісячне зростання в межах $100-5000.
Ірину Новікову визнали засновницею року за версією EuroAsian Awards 2019, вона є експерткою Ukrainian Startup Fund, менторкою Sector X Acceleration Platform та очолює Комітет стартапів та інновацій у Всеукраїнській рекламній коаліції.

Ірина Савицька, Co-founder & CBO в Bank of Memories

Стартап зі зберігання та передачі особистих даних Bank of Memories — мультисервіс для роботи зі спогадами та передачі їх в майбутнє наступному поколінню. Команда створила та запатентувала алгоритм на основі Blockchain, доповнений технологіями Deep learning та AR. Особливу увагу команда приділяє питанню безпеки, що досягається внаслідок децентралізованого зберігання даних. Технологія вже була визнана та підтримана родиною монархів Габсбургів в Австрії, а також досягла 3500+ завантажень без маркетингового бюджету. Очікується, що повноцінний функціональний продукт запуститься за 3 місяці та буде вдосконалений до кінця 2020 року.

Після того, як Ірина Савицька приєдналася до Bank of Memories, вона трансформувала стратегію розвитку стартапу, залучила $30 000 інвестиції під час коронакризи та сприяла представленню технології в країнах Європи. Її досвід налічує 12 років в ролі BisDev у 3 країна, а загальна кількість залучених інвестицій сягає $16 млн. Працювала з такими клієнтами як General Motors, LG, Samsung та іншими.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все