Топ-20 найактивніших жінок в IT за версією Ukraine Innovation Awards 2020: частина II

  • 1 сентября, 11:01
  • 4496
  • 0

Агенція Center42 спільно з програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» публікують список топ-20 найактивніших жінок-підприємниць на українському ринку IT, цифрових технологій та інновацій у 2019-2020-х роках за версією журі Ukraine Innovation Awards 2020. Список поданий в абетковому порядку без нумерації, підкреслюючи вагомий внесок кожної фіналістки у розвиток української інноваційної екосистеми. 


Євгенія Клепа, Founder в 1991 Open data Incubator, SPREAD

«1991» — перший в Україні некомерційний інкубатор, який допомагає перетворити тонни відкритих даних у реальні стартапи, що надають сервіси громадянам, бізнесу та державним органам. За минулий рік було реалізовано 6 інкубаційних та акселераційних програм та випущено 43 стартапів-випускників, 30% з яких отримали фінансування на $300 000 доларів грантів та інвестицій. Інкубатор запустив 2 нові міжнародні програми для лідерів цифрової демократії та жінок-засновників в секторі технологій. Також цьогоріч був відкритий філіал «1991» в Маріуполі.
Наразі за підтримки німецького фонду GIZ реалізується програма розвитку проектів, до складу команд яких входять представники державного сектору, громадських організацій та бізнесу. Метою цього проекту є розробка рішень для ефективного виконання Угоди між Україною та ЄС. З моменту його запуску 10 випускників інтегрували розроблені послуги в діяльність уряду та державний сектор.
Євгенія Клепа є викладачкою і тренеркою Міжнародного інституту бізнесу та Київської школи економіки, а також амбасадоркою спільноти WTECH. Під час пандемії Євгенія почала проводити безкоштовні вебінари для українських, чеських, казахстанських та білоруських громад щодо пошуку додаткових бізнес-можливостей.

Ксенія Бєлкіна, Co-founder в Cardiomo

Medtech-стартап Cardiomo — пристрій, що відстежує ключові параметри організму людини, передаючи дані на смартфон. У 2019 році український стартап отримав фінансування від нідерландського акселератора Accelerator Rockstart, вийшовши на сумарну суму інвестицій в $850 000. Технологія вже завоювала низку міжнародних нагород і змагань: виграла CBRN CoE Pilot Competition, перемогла в IOT/WT Innovation World Cup® Innovators та отримала звання The Best New Wearable Technology Device USA 2019 Award. Крім того, стартап номінований на британську премію Future Health Awards 2020.
Співзасновниця стартапу Ксенія Бєлкіна також стала фіналісткою численних премій, серед яких — The Women-in-Tech Awards 2019 (США), Women Startup Challenge Europe HealthTech (Франція) та Medica Connected Healthcare Forum 2019 (Німеччина).

Лідія Терпель, CEO & Founder в Skyworker

Платформа Skyworker допомагає IT-фахівцям проаналізувати ринок праці та підібрати вакансію під вимоги кандидатів, а IT-компаніям — побудувати власні ком'юніті IT-кандидатів для успішного рекрутингу. Команді вдалось за 4 місяці залучити до проекту 8 міжнародних технологічних компаній, створити базу клієнтів з 2500 IT-спеціалістів з 18% щотижневим зростанням, а також закрити перший раунд інвестицій з оцінкою в $1,5 млн та отримати грант $25 000 від Ukrainian Startup Fund.
Лілія Терпель успішно транфсормувала власний офлайн-бізнес у SaaS-сервіс Skyworker — продукт, що автоматизує процес маркетингу HR-індустрії. Також підприємниця стала номінантою премії 30 Under 30 за версією видання Kyiv Post 2019 й побудувала одну з найбільших стартап-спільнот в Україні — Silicon Drinkabout, яка наразі налічує 7000+ учасників.


Маргарет Рімек, CEO в Pix Inc.

Два продукти українського стартапу — Pix Backpack & Pix Mini — це світлодіодні рюкзаки, які синхронізуються зі смартфоном та відображають персоналізовану анімацію. Вироби переважно орієнтовні на ринки США, Японії, Німеччини та Великобританії. Загадом, команда продала 10 000+ одиниць по всьому світу, і отримала понад $1 000 000 доходу від продажів. Сама команда Pix розташована в Україні та орієнтована на світовий ринок.
Маргарет Римек вдалось створити компанію, продукція якої затребувана в усьому світі. Також Маргарет за 1 рік розширила команду від 3 засновників до 12 штатних співробітників. Сьогодні Pix Inc. — високопрофесійна команда, сфокусована на розробці та впровадженні інноваційних і творчих продуктів.

Маргарита Сівакова, Co-Founder & CEO в Legal Nodes

Маркетплейс Legal Nodes створений для діджиталізації роботи юристів, які в зручний спосіб можуть знайти клієнтів, переважно з IT-сфери, — і надати юридичні послуги за справедливою ціною. Стартап виграв IT Arena 2019 Startup Competition 2019, увійшов до складу української делегації із 15 стартапів, що представляла технології у Кремнієвій долині на конференції Startup Grind Global 2020, а також отримав грант в $50 000 від Ukrainian Startup Fund. За рік на платформу Legal Nodes надійшло 210+ запитів юридичних запитів на співпрацю — з них 52 компанії стали платними клієнтами.
Маргарита Сивакова зосередилась над зростанням загальних показників legaltech-стартапу, залученням перших інвестицій та розширенням мережі юристів, які користуються маркетплейсом.

Наталія Владимирова, CEO & Founder в PatentBot

Ботом-реєстратором торгових марок PatentBot за рік скористались 50 000+ юзерів, сумарно стартап перевірив 100 000+ брендів та зареєстрував 2300 торгових марок. Також була запущена нова послуга з онлайн-реєстрації бізнес-ідей PPA: незважаючи на кризу, стартапу вдалось успішно вийти на ринок США. До того ж, команда PatentBot завершила акселерацію в Startup Wise Guys, залучивши нові інвестиції.
Щодо особистих досягнень, за рік Наталія Владимирова, як патентний повірений, стала представницею 5500 торгових марок.


Світлана Мальована, CEO & Co-founder в Raccoon.Recovery

Онлайн-платформа Raccoon.Recovery для фізичної реабілітації надає доступ до віддаленої реабілітації з будь-якої точки світу, економить час терапевтів і допомагає пацієнтам швидше досягати цілей реабілітації. Технологія датчиків тіла та контролера руки здобула медичну сертифікацію РЄ mark і GDPR compliance. Дохід стартапу за 2019 році сягнув €112 000.
У квітні цього року команда випустила програмне забезпечення для смартфонів, яке допомагає пацієнтам віддалено відстежувати прогрес щодо руху під час реабілітації. Тільки за 30 днів софтом скористався 41 реабілітаційний центр.
Світлана Мальована є юридичною консультанткою спільноти інвесторів Startup.Network та представницею міжнародних спільнот для жінок-лідерів у сфері технологій та онлайн-бізнесу. Минулого року Світлана отримала премію Eurasian Startup Award в номінації Female Role Model.

Софія Швець, CEO & Co-Founder в Let's Enhance

Сервіс по обробці зображень Let's Enhance, використовуючи AI-технологію, збільшує роздільну здатність знімків та дозволяє їх масштабувати без втрати якості. Серед ключових досягнень стартапу за минулий рік — запуск просування продукту для B2B, збільшення щорічного доходу до 300%, початок стратегічного партнерства з платформою графічного дизайну Canva, участь у конференції Кремнієвої Долини Startup Grind Global 2020 як одного з 15 найкращих українських стартапів. Також нещодавно стартап запустив новий продукт Let's Enhance 2.0 на Product Hunt, увійшовши до топ-3 продуктів тижня.
Співзасновниця стартапу Софія Швець цього року переїхала до Сан-Франциско, щоб сфокусуватись на розвитку бізнесу в Америці.

Софія Вишневська, Co-founder & CPO в Propertymate

Платформа для агентів з нерухомості Propertymate з'єднує дані про покупців з даними щодо нерухомості на поточному ринку. Стартап допоміг реалізувати 2200 операцій, пов'язаних з житловою нерухомістю, на суму в $1,1 млрд для 70 забудовників і 1300 агентів для таких американських компаній, як IR Sotheby's IR, Compass, eXp Realty та інших. Більше того, з початку пандемії COVID-19 компанія змогла активувати власне зростання, залучивши 85+ нових будівельних громад в США. Також український стартап Propertymate брав участь в програмі Techstars Acceleration Program 2020.
Минулого року Софія Вишневська стала спікеркою нью-йоркського саміту The Tech-Enabled Brokerage Summit, менторкою Harvard Real Estate Venture Competition і викладачкою Start-Up School University.

Вікторія Репа, CEO & Co-founder в BetterMe

Додатки для здоров'я та фітнесу компанії BetterMe мають 50+ млн завантажень та 400 000платних підписок. Один з ключових додатків часто входить до топ-5 найпопулярніших apps в App Store розділу «Здоров'я та фітнес». У березні 2020 року компанія увійшла до списку App Annie із топ-30 мобільними видавцями за версією Revenue.
Вікторія Репа стала першою жінкою з України, яка взяла участь в Apple Entrepreneur Camp. До того ж, Вікторія представляла Україну під час Всесвітнього економічного форуму 2020 року в Давосі та увійшла до списку Forbes 30 under 30 Europe 2020.

Вікторія Тігіпко, Founding Partner в TA Ventures, Co-founder в WTech & President в Odessa International Film Festival

Венчурний фонд TA Ventures – це міжнародна компанія, яка спеціалізується на інвестиціях раннього етапу та фокусується переважно на стартапи індустрій Digital Health, Mobility та AI / ML. Компанія представлена в Києві, Франкфурті, Бостоні та здебільшого інвестує в команди Європи та США. Венчурний фонд підтримав близько 130 компаній, серед яких – Wunder Mobility, Caroobi, Klara та Sensely. Також VC-фонд підтримує створення R&D-центрів в Україні та Європі, допомагає портфельним компаніям зростати та залишатися конкурентоспроможними.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все