Труднощі — не обмеження, а виклик задля розвитку

  • 1 сентября, 17:02
  • 4756
  • 0

Війна змусила більшість тих, хто інвестував в Україну, поставити плани на стоп. Але NetSolid Investments — з інвестиційних фондів, що готові йти назустріч викликам й надавати перспективним бізнесам поштовх до розвитку навіть у складних соціальних і економічних умовах. Навпаки, на думку топменеджерів Фонду, важкий період — час шансів, які можна використати максимально ефективно. 

Власне з початку війни інвестиції в Україну надходять здебільшого в IT-сектор, причому їх рівень у травні майже повернувся до обсягів 2021 року. 

За висновками НБУ, українські технологічні компанії на 95% зберегли наявні контракти й у січні – травні отримали прибуток у $3,1 млрд, що свідчить про зростання, порівняно з $2,5 млрд роком раніше. Це важливо для економіки України ще й тому, що за IT-проєкти вона отримує валюту.

Молодий інвестиційний фонд з України — NetSolid Investments —  утворений рік тому, а у публічній площині зʼявився у 2022 р. Фонд не припинив роботу під час війни і вже проінвестував у 3 стартапи. Зокрема, спрямував €200K у €2M Pre-A раунд маркетингової платформи PromoRepublic. Ще кілька проєктів очікують на фінальні домовленості.

У фокусі діяльності Фонду стартапи та бізнеси у сфері digital маркетингу та IT з ринковим потенціалом понад $1 млрд. NetSolid Investments зацікавлений у проєктах з ніш:

  1. digital marketing,

  2. affiliate marketing,

  3. traffic products,

  4. marketplaces,

  5. platforms,

  6. SaaS,

  7. Apps,

  8. other IT products.

Засновники NetSolid Investments Роман Дорошенко і Станімир Добрев неодноразово пройшли шлях від перетворення бізнес-ідей на прибуткові компанії. Тому Фонд пропонує стартапам smart money — інвестиції в поєднанні з експертизою й менторством в операційній та маркетинговій діяльності.

Ця експертиза спирається на підприємницький та професійний досвід фаундерів і команди NetSolid Investments в:

  1. інвестиційному менеджменті,

  2. операційному управлінні,

  3. digital маркетингу, 

  4. фінансовому та юридичному консалтингу, 

  5. роботі з людськими ресурсами та PR.

Особлива риса Фонду  — наявність інвестиційних програм 4 рівнів, від найризикованішої venture building до раунду A. На цьому етапі NetSolid Investments готовий вкладати в українські компанії до $1,5М.

NetSolid Investments не зупиняв роботу навіть у перші дні війни. Заздалегідь підготувавшись до релокації, команда швидко мобілізувалась, перейшла в онлайн-формат й відновила діяльність, тож зараз злагоджено працює. 

Фонд диверсифікував ризики й збільшив орієнтацію проєктів на міжнародні ринки. При цьому продовжив примножувати експертизу: у березні – травні залучив ще 8 учасників команди з різних напрямків. Більшість з них професіонали з великим досвідом роботи й неабияким бажанням розвиватись самим і допомагати іншим.

Команда NetSolid Investments переконана, що воєнний стан — не привід закреслювати фінансові й економічні плани. Навіть руйнівні зміни залишаються змінами: вони зачиняють одні двері, щоб відкрити інші. Зокрема, саме зараз українські бізнеси мають безпрецедентну увагу, лояльність і підтримку світу.  

IT-сектор здатний вагомо допомагати економіці України. Тому NetSolid Investments, своєю чергою, має на меті зробити кожен зі своїх проєктів лідером ніші на міжнародному рівні.

В планах — збільшувати команду, залучаючи на позиції менторів експертів високого рівня. Так Фонд зможе ефективніше допомагати проєктам розвиватись та примножуватиме їхню додану вартість


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все