«Вікімедіа Україна» назвала найпопулярніші статті 2023-го. Що читали понад 1,6 млн разів

  • 10 января, 11:15
  • 4071
  • 0

Як показала статистика організації, одразу третина з 50 найпопулярніших матеріалів стосується російсько-української війни.

Найпопулярнішою стала стаття про Україну, за 2023 рік її переглянули 1,6 млн разів.

На другому місці – стаття «російське вторгнення в Україну (з 2022)», вона отримала понад 1,3 мільйона переглядів. Третя – про Шевченка Тараса Григоровича.

Також до списку ввійшли статті про Київ, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та ЗСУ.

З історичних постатей популярними були: Шевченко Тарас Григорович, Леся Українка, Бандера Степан Андрійович, Франко Іван Якович та інші. Також українці багато читали про різні історичні теми: Друга світова війна, Перша світова війна, Київська Русь, Волинська трагедія та Голодомор в Україні (1932—1933).

Серед географічних обʼєктів цікавилися різними країнами: Україною, Ізраїлем, росією, Великою Британією, Польщею, Німеччиною та Сектором Гази; а також містами: Києвом, Бахмутом, Львовом.

 

Серед новинок 2023 року приблизно по пів мільйона переглядів отримали статті про ChatGPT та 3-тю окрему штурмову бригаду. 

З найбільших спадів у рейтингу – стаття про Олексія Арестовича, яка торік посіла друге місце у рейтингу, однак цьогоріч із 287 тис. переглядів не потрапила до 50 найпопулярніших.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все