Як налаштувати роутер через телефон, планшет

  • 13 апреля, 14:35
  • 4385
  • 0

Якщо ви придбали новий роутер, то для того, щоб він запрацював, слід виконати відповідні налаштування. В інструкції роутера зазвичай представлено схему для налаштування пристрою з комп'ютера або ноутбука через Windows. Але налаштувати маршрутизатор можна також із планшета click.ua або телефона. При цьому, особливих відмінностей не буде. Ми дамо вам пораду, як це зробити. 

Налаштування роутера зі смартфона без комп'ютера

Виробники смартфонів розробили адаптований інтерфейс, який відмінно відображається на невеликих екранах. Ви без особливих зусиль виконаєте налаштування.

  1. Спочатку під'єднайте кабель провайдера в порт роутера. Увімкніть маршрутизатор у розетку. 
  2. З мобільного пристрою клікніть на значок wi-fi. Серед списку доступних мереж знайдіть назву своєї мережі, що відповідає моделі роутера, і підключаємося до неї. У заводському варіанті вона відкрита для всіх і пароль не потрібен. Але раптом знадобиться пароль, то він зазвичай написаний на наклейці, яка розміщена на корпусі роутера.
  3. Далі виконуйте всі дії за інструкцією вашого провайдера. Заходьте в браузер на адресу, надруковану виробником на тій самій наклейці, вводите дані (логін, пароль) і підключаєтеся.

Як зайти в налаштування роутера з телефона

Є ще один швидший спосіб для входу в налаштування маршрутизатора. Використовуйте QR-код надрукований на наклейці. Наведіть камеру смартфона на цей квадратик і відскануйте його. Код миттєво зчитується телефоном. Після розпізнавання система відкриває пошуковик і перенаправляє на потрібну сторінку.

Налаштовуємо Wi-Fi на роутері зі смартфона або планшета

Налаштувати маршрутизатор можна і через спеціальний застосунок. Будь-який відомий бренд мережевого обладнання має таку програму. Часто посилання розміщено на коробці пристрою.

Також фірмовий застосунок можна завантажити в Play Market або App Store. Зайдіть у програму, введіть назву маршрутизатора. Смартфон знаходить мережу роутера через додаток і підключається до неї. Потім необхідно виконати налаштування.

Налаштування захисту роутера

Щоб зловмисники не змогли скористатися вашим інтернетом, необхідно максимально захистити бездротову мережу. Ми дамо рекомендації з налаштування захисту роутера. Ретельний підхід до налаштувань безпеки запобіжить крадіжці особистих даних, убезпечить від різних дій користувачів всесвітньої павутини.

Зайдіть у "Системні інструменти" і замініть заводський пароль на свій особистий.

Знайдіть розділ "Захист бездротового режиму" і встановіть пароль для доступу до Wi-Fi. Придумайте складний і надійний шифр, який складається зі спеціальних символів, цифр, великих і маленьких літер. Такі складні паролі не просто запам'ятати, тому запишіть його, щоб не забути коли знадобиться.

Рекомендуємо вимкнути функцію WPS у розділі "Бездротовий режим". Вона дає змогу підключатися до мережі без пароля, а це ненадійно.

Вимкніть функцію віддаленого доступу до роутера, тому що будь-яка людина, яка знає WAN адресу, IP адресу вашого маршрутизатора, зможе зайти в його налаштування.

Закінчуємо налаштовувати інтернет на роутері з телефона

Якщо ви припустилися помилок, то це не біда. Ситуацію можна виправити. Скиньте налаштування до заводських за допомогою кнопки Reset. Натисніть і утримуйте 30 секунд. Після цього почніть налаштовувати заново.

Якщо у вас ще немає роутера, то в каталозі інтернет-магазин ви зможете підібрати необхідне мережеве обладнання за доступною ціною. Серед великого асортименту ви знайдете моделі, які актуальні в Україні в 2023 році. А якщо не хочете возитися з налаштуваннями, то можна викликати майстра.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все