Які розробники найбільш затребувані на ринку праці: дослідження

  • 24 ноября, 11:35
  • 4459
  • 0

Артур Побережник, Talent Acquisition в SoloWay Technologies & Talentica Agency в LinkedIn оприлюднив статистику щодо того, які IT-спеціалісти наразі користуються найбільшим попитом на ринку праці. 

Проаналізувавши запити в Talentica, він виокремив кілька тенденцій ринку. Основне про запити на девелоперів, зарплату та країн-замовників зібрав в своєму пості.

Найбільш популярні вакансії

Вони залежать від потреб ринку, які змінюються щомісяця. «Наприклад, одного місяця у нас було 20 запитів на Angular-розробників, а наступного місяця — жодного, бо запити клієнтів змінилися», — розповідає Артур.

Проте, є і певні постійні тенденції.

  1.  Найбільше останнім часом виділяються запити на спеціалістів в back-end розробці по Node js.
  2. Часто зустрічаються запити на С++.
  3. Рекордсмени — це Full-stack розробники з різними зв’язками технологій. Переважно — React та різні варіації на back-end: React Java, React .NET, React Noda та інші.

«Розробники, які спеціалізуються в одній сфері, менше цікаві клієнтам, ніж ті, хто мають одразу декілька експертиз. Тим паче, що вартість перших та других майже не відрізняється», — зазначає Побережник.


Середня зарплата

Дохід кандидата залежить від умов клієнтів та технічного рівня спеціаліста. Наприклад, для Middle-девелопера погодинна оплата може варіюватися від $15 до $25.

  1. у Middle+ рейт становить близько 25 доларів;
  2. у звичайного Middle — близько 20-ти;
  3. у Strong Junior — 15-18 доларів.

Ці цифри можуть змінюватися залежно від того, як кандидат оцінює себе та в якій країні живе.

Що стосується фінансових можливостей клієнтів, то вони майже не відрізняються: за названими вище рейтами готові співпрацювати майже всі. «Звісно, якщо потрібен суперкрутий спеціаліст, то зарплата може наближатися і до 8 000. Але чи можемо ми ці 8 000 запропонувати, вирішується індивідуально», — розповів фахівець.

Країни-замовники

Зараз ми співпрацюємо, переважно, з західним ринком:

  1. Європа: найчастіше — Швеція, Швейцарія, Англія, Німеччина (до речі, дуже вимоглива країна, яка хоче, щоб все було точно за правилами);
  2. США;
  3. Канада.

«Також нерідко отримуємо запити з Ізраїлю. Менше клієнтів з Індії та Африки, але зустрічаються і такі. Загалом, неважливо, з якої країни клієнт: якщо наша експертиза закриває його потребу, а сам клієнт надійний, ми погоджуємося на співпрацю», — написав Артур.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все