Як відновити переписку у Viber

  • 15 декабря, 12:33
  • 4425
  • 0

Трапляються випадки, коли повідомлення або чати втрачаються. Наприклад, інколи чати та повідомлення видаляються випадково – при “переїзді” на новий телефон або при втраті старого. Під час виїзду з окупованих територій іноді необхідно приховати інформацію, щоб її не прочитали на блокпостах – і при видаленні Viber з телефона чати теж може бути втрачено. 

Втрачена переписка цінна – вона  може містити важливу інформацію або викликати теплі спогади. Можна вжити декількох кроків, аби мати змогу відновити втрачену інформацію у Viber. 

Бекап: навіщо потрібна резервна копія повідомлень

Задля збереження конфіденційності переписок Viber не зберігає чати на своїх серверах. Тому ніхто, навіть з-поміж співробітників, не має доступу до повідомлень користувачів. 

Щоби захистити себе від втрати повідомлень, Viber додав можливість створити резервну копію чатів. Вона дозволяє зберегти переписки в хмарному сховищі (на Google Drive – для Android, або на iCloud – для iPhone). У разі втрати повідомлень ця функція дозволяє швидко відновити всі чати на дату створення резервної копії. 

Важливо: абсолютно всі особисті чати в Viber зашифровані наскрізним шифруванням і не зберігаються на серверах ні в якій із країн. Дані українських користувачів, що не пов'язані з чатами, зберігаються на Amazon Web Services з дотриманням суворих заходів безпеки. Компанія ніколи не має доступу до листування своїх користувачів, в якій країні вони не були б. А ось за умови резервного копіювання переписка зберігатиметься у хмарному сховищі.

Головний нюанс резервного копіювання переписок – регулярне оновлення, аби всі чати були збережені. Для спрощення цього процесу месенджер дозволяє налаштувати автоматичне створення бекапу (резервної копії даних).

За допомогою резервування можна зберегти та відновити:

  1. Історію чатів (включно з текстом повідомлень, фото і відео);

  2. Участь у групах та спільнотах;

  3. Дані облікового запису;

  4. Придбані стікери;

  5. Тарифи та підписки Viber Out.

Як створити резервну копію повідомлень на Android. Інструкція.

Заходимо в Viber → Натискаємо на три крапки в правому нижньому кутку «Додатково» → Параметри → Обліковий запис → Резервна копія Viber → Оберіть бажаний акаунт Google Drive → Натисніть «Створити резервну копію».

Резервування можна налаштувати автоматично з різною періодичністю (щодня, щотижнево, щомісячно). Також в бекап можна включати фото і відео та обирати канал його створення – через Wi-Fi або через Wi-Fi та мобільний інтернет. 

Як створити резервну копію повідомлень на iOS. Інструкція.

Заходимо в Viber → Натискаємо на три крапки в правому нижньому кутку «Додатково» → Налаштування → Обліковий запис → Резервне копіювання → Натисніть «Створити зараз».

Проте слід попередньо перевірити, чи підключений акаунт Viber на пристрої до iCloud. Для цього необхідно:

На своєму iPhone, iPad або iPod touch оберіть «Параметри» → Натисніть на ваше ім’я (якщо воно не відображається, оберіть «Увійдіть у свій [пристрій]», для цього введіть свій ідентифікатор Apple ID та пароль) → Натисніть «iCloud» → Перемкніть слайдер навпроти Viber в положення «Ввімкнено».

Відновлення переписки за допомогою резервної копії

Для Android:

Заходимо в Viber → Натискаємо на три крапки в правому нижньому кутку «Додатково» → Параметри → Обліковий запис → Резервна копія Viber → Натискаємо «Відновити» → Підтверджуємо свій вибір, натиснувши «Відновити зараз».

Для iOS:

Щоб відновити листування на iOS, необхідно перевстановити додаток Viber та скористатися резервною копією в iCloud. Для цього слід:

Видаліть додаток Viber → Встановіть його знову з Apple App Store → Увійдіть у свій акаунт → Програма автоматично запропонує відновити переписку → Натисніть «Відновити зараз».

Для ПК на Windows:

Для початку необхідно деактивувати поточну сесію месенджера на ПК: Заходимо на своєму основному девайсі (телефон або планшет) в «Додатково» (три крапки внизу) → Параметри → Обліковий запис → Комп’ютери і планшети → Натискаємо «Відключити» → Підтверджуємо, натиснувши «Відключити» ще раз.

Після цього відновіть переписку за резервною копію на телефоні або планшеті відповідно до однієї з вищенаведених інструкцій. Повторно увійдіть в акаунт Viber на ПК та синхронізуйтесь з основним пристроєм. 

Чи можливо відновити зникомі повідомлення? Навіщо вони потрібні?

Зникомі повідомлення автоматично видаляються через встановлений проміжок часу (10 секунд, 1 хвилина, 1 година або 1 доба). Цією функцією варто користуватися, коли необхідно переслати чутливу інформацію (наприклад, номери кредитних карток, паспортні дані тощо) через месенджер. Також ці повідомлення стають в пригоді, коли зрозуміло, що девайс може потрапити в чужі руки.

Налаштування:

Натисніть на іконку з годинником у чаті 1-на-1. Після цього встановіть бажаний таймер. Через зазначений час повідомлення буде автоматичне видалене.

Важливо: оскільки переписка у Viber не зберігається на серверах, зникомі повідомлення неможливо відновити за допомогою резервного копіювання.

Підсумок 

У Viber можна відновити втрачене повідомлення, фото або чат. Про забезпечення такої можливості слід подбати заздалегідь, адже відновлення неможливе без попереднього резервного копіювання. 

Його можна проводити вручну або в автоматичному режимі – для збереження даних через обраний проміжок часу. Тоді всі втрачені переписки можна буде швидко відновити станом на останню дату створення резервної копії. 


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все