Як заробляти онлайн не взаємодіючи з людьми — гайд для інтровертів

  • 25 ноября, 12:00
  • 4284
  • 0

Великої популярності зараз набуває тема онлайн-заробітку, де не потрібно взаємодіяти з людьми. Наприклад, відео на таку тему в TikTok отримують сотні тисяч переглядів. Автори часто діляться методами заробітку, які не потребують значної взаємодії з клієнтами і допомагають уникнути офісної рутини з дев’ятої до п’ятої. Люди, які обирають таку роботу запевняють, що вона ідеально підходить інтровертам, які хочуть отримувати додатковий дохід.

Видання Business Insider взяло коментарі у представників таких професій, як UX-дизайнер, продавець на Etsy, блогер та учасник онлайн-опитувань. Герої тексту розповіли, як починали і що цінують в роботі.

Цей UX-дизайнер притримується «політики нульових зустрічей» і вважає за краще працювати на самоті

Бретт Вілламс працював UX-дизайнером у корпоративній фірмі, але вважав роботу з дев’ятої до п’ятої нудною. «Фриланс сподобався мені як інтроверту, але відсутність постійного гарантованого доходу мене непокоїла», — сказав він Business Insider.

Одноосібне агентство Вільямса, що займається UX-дизайном, заробляє $150 000 на місяць. Дизайнер із задоволенням працює на самоті та встановлює власний графік, щоби максимізувати ефективність і дохід. Клієнти сплачують щомісячну абонентську плату.

Дизайнер розповідає, перш ніж купити підписку, потенційні клієнти мають з ним 20-хвилинні телефонні дзвінки. Після першого дзвінка він спілкується лише через дошки Trello — віртуальну систему керування проєктами.

Ця студентка покоління Z відкрила магазин на Etsy, щоб уникнути співбесіди на звичайну роботу після коледжу

Теммі Дін розповідає, що була тривожною у дитинстві й до крові здирала свої пальці. Коли їй було 9, щоби відволіктися, почала ліпити фігурки з глини.

Вже у коледжі Дін була графічною дизайнеркою та працювала неповний робочий день, а потім побачила відео жінки, яка продає глиняні фігурки у TikTok. Їй не подобалося працювати в корпоративному світі, тож вона почала продавати глиняні брелоки на Etsy.

Тепер вона має власний вебсайт і заробляє на продажі глиняних фігурок до $9500 на місяць. Дін також почала вести відеоблог, у якому ділиться процесом ліплення, та зібрала підписників на YouTube. Канал може приносити до $10 тисяч на місяць.

Дівчина рада, що обрала такий тип заробітку під час навчання у коледжі, адже після його закінчення зможе повністю зосередитися на бізнесі.

Більшість блогерів працюють на самоті, а тепер можуть отримувати поради не від інших людей, а від ШІ

Ведення блогу – популярний підробіток для інтровертів, оскільки більшість блогерів заробляють на рекламі чи партнерських посиланнях, які рідко вимагають особистої взаємодії з клієнтами.

Саманта Норт – блогерка, яка має два вебсайти, що минулого року заробили $115 000. У 2020 році вона переїхала з Великої Британії до Португалії.

Вона розповідає, що почала використовувати штучний інтелект для допомоги в створенні дописів, оскільки сама вона в цьому не сильна. Тепер вона використовує ChatGPT, щоби тестувати ідеї та аналізувати свої контент-стратегії.

Норт каже, що ChatGPT допомагає їй генерувати теми та ідеї на конкретну тему, чи навіть писати вступи до публікацій у блозі. ШІ дозволив їй створювати більше контенту без потреби наймати співробітників і співпрацювати з іншими фрилансерами.

Для участі в онлайн-опитуваннях не потрібно часто спілкуватися з іншими людьми

Пластичний хірург Джордан Фрей почав витрачати дві-три години на тиждень на опитування в інтернеті, щоб отримати додатковий дохід, і каже, що заробляє таким чином від $500 до $1000 на місяць.

Він потребував підробітку, адже шукав гроші для медичного навчання.

Одне опитування зазвичай потребує від 10 хвилин до двох годин, а оплата може сильно відрізнятися. Він розповів, що заробляв від $30 до $500. Для цього він створив профілі на таких платформах, як Curizon і InCrowd, алгоритми самі підбирали для нього опитування на основі попереднього досвіду.

Фрей каже, що більше платять за телефонні консультації з компаніями, однак здебільшого він дає відповіді на запитання онлайн. Опитування цілковито анонімні.


Теги: фрілансер
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все