Який мінімальний рівень англійської потрібен початківцю в IT

  • 8 мая, 06:57
  • 4219
  • 0

Перед тим, як шукати роботу в IT-галузі, світчери мають тверезо оцінити свій рівень знань з англійської мови, оскільки робота в міжнародних компаніях потребує постійно комунікувати із колегами з різних країн. Тому рекрутери ретельно перевіряють досвід та навички кандидатів, коли шукають фахівця рівня джуніор. Про це в розповів CEO Hillel IT School Вадим Друмов.

"Англійська мова важлива для IT-фахівців - це очевидний факт. При цьому багато світчерів роблять одну й ту ж помилку. Вони думають: "Зараз я почну вчити програмування або бізнес-аналіз і паралельно вивчу англійську". Але за два місяці неможливо швидко підвищити рівень іноземної мови до потрібного рівня. Тому важливо заздалегідь оцінити, скільки саме часу необхідно для вирішення цієї проблеми", - говорить Вадим Друмов.   

На його думку, в IT як мінімум потрібний середній рівень знання англійської мови. Зокрема, фахівці у напрямках проджект менеджменту, бізнес-аналізу мають знати англійську на рівні B2 та вище. А якщо світчер хоче стати розробником, тоді на старті потрібне знання англійської хоча б на рівні В1. Цього буде достатньо, щоб прочитати документацію, репорти та ін. 

"Важливо розуміти, що під час пошуку фахівця рекрутери ретельно перевіряють знання претендентів. Часто в IT-компаніях віддають перевагу тим кандидатам, хто краще знає іноземну мову", - говорить Друмов.

Експерт наводить приклад. Уявимо, рекрутер шукає Junior QA Manual. Він обирає серед двох претендентів: у одного трохи краще технічні навички, в іншого – краще знання англійської мови. Скоріш за все, рекрутер обере того кандидата, хто добре говорить англійською. 

"Чому? Справа в тому, у команді можуть працювати 8 людей із різних країн світу, тож потрібно спілкуватися іноземною мовою. Дуже важливо налагодити комунікації. А технічні знання швидко можна підтягнути безпосередньо під час роботи над проектом, головне - оперативно засвоювати інформацію. Ось чому треба вчити англійську", - пояснює експерт.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все