Kharkiv IT Cluster, IT Dnipro Community та АРТ спільно допомагають IT-компаніям

26 апреля, 17:34 Работа 1585 0

У світі, де все стрімко змінюється, успішному бізнесу потрібна добре організована команда, яка може реагувати на нові виклики. Це особливо важливо для ІТ-компаній, які постійно перебувають у русі.

Легко долати перешкоди та швидко реагувати на зміни, не втрачаючи впевненості — цього навчалися компанії-мембери Kharkiv IT Cluster та IT Dnipro Community. Два місяці понад 160 менеджерів проходили навчальну програму «Майстерність менеджера» від агенції APT. Усе, аби підвищити ефективність команд та адаптувати бізнес до викликів війни.

Чому це важливо?

Сучасні менеджери мають вміти маневрувати та швидко приймати рішення. Кризові ситуації можуть трапитися несподівано, тож команда повинна бути готовою діяти. Тут вміння керівників зберігати мотивацію та ефективно керувати робочим процесом стає вирішальною і визначає: чи виживе цей бізнес взагалі. 

«Навчання на курсі "Майстерність менеджера" — це можливість для членів команд наших компаній-партнерів розвинути керівницькі навички, а також — ключ до створення командної культури. Ця культура насичена відданістю, взаємопідтримкою і веде до успіху в умовах постійних змін. Цей курс виховує справжніх лідерів, які вправно керують командами, досягають цілей, змінюють світ інформаційних технологій», — пояснює виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

Однак, успішне керівництво в суворих умовах це не тільки вміння вести команду через найважчі перешкоди, але і використання кризи як можливості. Керівники, які вміють майстерно організовувати робочий процес та розвивати потенціал команди в умовах невизначеності, здатні перетворити навіть найбільші виклики на стратегічні переваги. Саме за такими менеджерами стоїть ІТ-екосистема майбутнього.

«Турбулентні часи диктують свої правила і потреба в справжніх лідерах, які спроможні вести команду до результатів, здатні приймати складні рішення та брати на себе відповідальність, сьогодні актуальна, як ніколи. Завдяки навчальному інтенсиву «Майстерність менеджера» від партнерів АРT, ми надали учасникам спільнот практичну цінність та всі необхідні інструменти для побудови високопродуктивних команд, розвитку культури довіри в корпораціях та ефективного цілепокладання. Впевнений, що навчання допоможе зміцнити управлінський потенціал тех-галузі задля вирішення викликів та інноваційного розвитку», — зазначає СEO IT Dnipro Community Євген Гостіщев.

Переваги курсу «Майстерність менеджера»

«Майстерність менеджера» — це інтенсивний курс із застосуванням принципів мікронавчання. Його тривалість — 8 тижнів. Курс містить 25 практичних інструментів та методів, які допомагають менеджерам ефективно управляти своєю командою та досягати поставлених бізнес-цілей. 

«За останні два роки процес навчання та розширення українського бізнесу не зупинявся. Знання та досвід, що має агенція з інвестицій у людський капітал АРТ, було акумульовано в освітню програму "Майстерність менеджера". А найголовніше: цей курс було максимально адаптовано до тих реалій, в яких ми зараз знаходимось», — ділиться  керівна партнерка АРТ Олександра Альхімович.

Курсом передбачено домашні завдання та практичні чек-листи. Це допомагає учасникам закріпити отримані знання і одразу застосувати їх в повсякденній роботі.

Які навички розвивають учасники курсу

Спочатку учасники курсу досліджують стан своєї команди, виявляють можливі проблеми та шукають їхнє вирішення. Вони вчаться будувати простір для взаєморозуміння та співпраці.

Наступний крок — стратегічне планування. Учасники курсу фокусуються на розробці стратегічних цілей для своєї команди та формулюють чіткий план дій. Далі — розвивають комунікаційні навички та вивчають техніки впливу й переконання.

«Наша навчальна програма — це покроковий фреймворк. На першому модулі ми розпочинали з того, що взагалі таке команда, які можуть бути в неї критерії ефективності та дисфункції, і покроково рухалися до фіналу, оглядаючи основні функції менеджера: планування, управління персоналом, організація робочого процесу та контроль виконання. Я впевнена, що основної мети ми досягли — збагатили управлінський досвід наших слухачів ефективними практичними підходами та практиками для того, щоб допомогти їм розвивати свої команди та сприяти сталості та стійкості бізнесу », — зазначає керівна партнерка АРТ Марія Кот.

Ще учасники курсу вчаться мистецтва ефективного делегування. Це допомагає оптимізувати внутрішні процеси в компанії. Вони поступово опановують навички розподілу ролей та обов'язків у своїй команді, інструменти контролю робочого процесу та настрою команди. Це дозволяє легко адаптуватися до раптових змін. А ще майбутні лідери вчаться визначати драйвери, що стимулюють їхню команду до ефективної роботи та результатів. 

Особливу увагу приділяють темі «культури довіри та підтримки в команді». А завершують аналізом власного «рівня зрілості лідера» та формують індивідуальний план професійного розвитку. Це допомагає менеджерам вибудовувати надійний каркас у вигляді розвиненого управлінського резерву.

Усе це перетворює менеджерів на ефективних керівників і допомагає побудувати стійку команду, щоб протистояти кризі.

Відгуки учасників курсу

Наразі програму «Майстерність менеджера» завершено. 160 учасників курсу готові розпочати новий етап в своїй кар'єрі, застосувавши нові знання.

«Мій менеджерський шлях почався менше ніж рік тому і я багато чого дізналася на курсі. Я журналістка, яка стала head-ом команди контенту. Я буквально кілька років тому зрозуміла, що менеджер — це окрема посада, яка вимагає певних навичок та досвіду. Тепер я їх маю і готова застосувати в роботі: на мою команду чекають якісні зміни», — каже Юлія Рябухіна.

Учасники курсу відзначають: найбільша перевага курсу — інтенсивність та доступність інформації.

«Курс складався із 8 модулей, але в мене враження, що їх було значно більше. Кожен блок був насичений максимальною кількістю корисної інформації. Це ніби велика подорож у світ лідерства, ефективного менеджменту, нових підходів до управління, що беззаперечно змінять бізнес», — каже Галина Тимошенко.

Курс був орієнтований на розвиток практичних навичок,але спікери знайшли цікавий підхід і до вивчення теорії. 

«Мене вразила подача інформації: як за ті коротенькі відео можна надати так багато. Дуже зручна платформа для навчання. Дуже корисний і об'ємний курс: стратегічне планування, делегування, оптимізація процесів, управління та комунікація. Тепер я знаю все, що треба, аби перезапустити ​​бізнес-процеси і рухатися вперед з відчуттям впевненості.», — каже Валентина Нестерова.

Керівники зазначають, що найважливішим у курсі є його адаптивність під сучасні умови.

«Дуже важко зробити "легко, просто і доступно", але вам це вдалося. В мене є з чим порівнювати: я проходив багато різних видів консалтингу і у вас він дуже сучасний. Він дійсно говорить умовами сьогоднішнього дня. Тепер я впевнений, що маю всі необхідні інструменти, щоб ефективно керувати командою та розвивати бізнес в умовах сьогодення», — каже Нік Романішин.

Приєднуйтесь до ком'юніті Kharkiv IT Cluster — отримайте доступ до ексклюзивних можливостей для трансформації вашого бізнесу.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все