Sharing Economy на історіях JustCoded та Akvelon

11 декабря, 09:01 Работа 3947 0

 

Український ІТ-сектор завжди вирізнявся інноваційністю та здатністю до швидкого адаптування. Проте війна на території України створює виклики: іноземні інвестори та замовники стали обережнішими, обмежено можливості для українських ІТ-компаній, втрати кадрів та розосередженість команд.

Це призвело до потреби перегляду стратегій бізнесів та сервісів підтримки компаній. Літом 2023 року Харківський ІТ Кластер запустив проєкт«IT Cluster in the Cloud» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» з метою підтримки малих і середніх ІТ-компаній, які частково релокували свої команди по Україні та світу.

ІТ-незламність у військових реаліях

Вранці 24 лютого 2022 року, коли рядовий робочий день перетворився на день випробувань, офіс компанії JustCoded став укриттям для родин працівників та їхніх домашніх улюбленців. Замість зустрічей з колегами та робочих мітів, це місце надало притулок в умовах війни.

Менеджери залишилися на зв'язку з клієнтами, а розробники продовжували свою роботу, попри небезпеку та хаос, що оточували їх. Ця ситуація відкрила новий погляд на офіс JustCoded, який навіть без резервних джерел живлення виявився фортецею, забезпечуючи безпеку та продуктивність.

На початку березня 2022 року, коли більшість команд виїхала з міста, триповерхова будівля офісу JustCoded відкрила двері для волонтерів ГО «Крізь війну». Благодійний фонд не зупинив свою роботу, і простір JustCoded завжди був готовий приймати тих, хто потребував допомоги.

У вересні, команда розробила план для того, щоб вистояти в зимовий період та відповісти на наміри ворога. Офіс обладнали генераторами, старлінками та запасами їжі та води для польової кухні. Кожен працівник отримав домашні зарядні пристрої, павербанки та все необхідне, щоб продовжити працювати на перемогу.

«Завдяки злагодженій роботі та заздалегідь прописаній системі дій кожного з команди, ми змогли вистояти в найтемніші часи для нашої країни й зберегти бізнес та людей. Ми продовжуємо донатити та допомагати країні», — розказує Майя Чірва, HR JustCoded.

Компанія JustCoded відкрила свій ІТ-незламний офіс для співробітників інших ІТ-компаній або ІТ-курсів, яким необхідний робочий простір у Харкові.

Ресурси для продовження роботи в умовах війни

Компанія Akvelon, також член Kharkiv IT Cluster, активно реагувала на виклики останніх років. Як тільки стали відомі перші відключення, керівництво компанії прийняло рішення забезпечити працівників необхідними ресурсами, щоб вони могли продовжити працювати та забезпечувати свої сім’ї.

У львівському й дніпровському офісах Akvelon dev-центру генератори й старлінки забезпечують коворкінги, а в Харкові компанія обладнала офіс усім необхідним самостійно. Це дозволило команді ефективно виконувати свої таски у період активних відключень.

Зараз ситуація стабілізувалася, проте є впевненість, що в Akvelon готові на 100% до можливого повтору сценарію із відсутністю електропостачання.

Kharkiv IT Cluster продовжує зростати під час воєнної ескалації, активно спілкуючись та створюючи онлайн платформи для нетворкінгу. Проєкт «IT Cluster in the Cloud» надає кластерні сервіси для підтримки, захисту і розвитку експортних можливостей компаній, незалежно від їх місцеперебування. Спільнота об'єднана загальними цінностями, а не географічними обмеженнями.

 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все