Kharkiv IT Cluster презентував цифровий інноваційний хаб на виставці Hannover Messe

30 апреля, 15:39 Технологии 2891 0

Харківський ІТ-кластер виступив на Hannover Messe, найбільшій промисловій виставці світу, і представив новий проєкт — Європейський цифровий інноваційний хаб (EDIH). Виставка тривала з 22 по 26 квітня в німецькому Ганновері.

Про Hannover Messe

Hannover Messe — це найбільша технологічна арена, де зустрічаються лідери та інноватори з усього світу, щоб показати свої новітні розробки, визначити майбутні напрямки розвитку галузі та здійснити стратегічні партнерства. Кожен, хто потрапляє сюди, знає: тут народжується майбутнє.

Цього року міжнародна подія об'єднала 4 тисячі провідних гравців промисловості та зібрала 130 тисяч відвідувачів. Виставка тривала 5 днів — з 22 по 26 квітня. На ній Kharkiv IT Cluster презентував новий проєкт та представив харківський ІТ-бізнес для потенційних промислових клієнтів Німеччини.

«Участь Kharkiv IT Cluster у Hannover Messe — це стратегічний крок у напрямку зміцнення міжнародного партнерства та просування українського інноваційного потенціалу на світовому рівні. Це можливість співпраці з провідними гравцями галузі, обмін досвідом та знаннями, створення партнерств. Це шлях до нових досягнень та можливостей, які можуть змінити не лише нашу спільноту, але й майбутнє української IT-індустрії», — говорить виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

Про проєкт EDIH

Kharkiv IT Cluster є ініціатором створення European Digital Innovation Hub (EDIH). Ця ініціатива покликана перетворити Харків на центр цифрових інновацій, пропонуючи передові послуги для бізнесу та громадських організацій. Мета — зробити новітні цифрові технології доступними для всіх.

«Запуск проєкту EDIH у Східній Україні — це наша відповідь на виклики сучасності та наш крок до майбутнього. Цей проєкт об'єднує наші зусилля з метою створення інноваційного середовища, де кожен має можливість розвивати свій бізнес та впроваджувати нові технології. Ми віримо, що разом з нашими партнерами ми зможемо змінити обличчя регіону та сприяти його розвитку в цифровій епосі», — пояснює виконавча директорка Kharkiv IT Cluster Ольга Шаповал.

Проєкт EDIH — це також про стимулювання економічного зростання, просування сталого розвитку та побудову міцних зв'язків з Європою.

📌 Проєкт EDIH — це спільна ініціатива Національного аерокосмічного університету «ХАІ», Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ), Офісу реформ Харкова та платформи Cyber Diia.

Про Україну на Hannover Messe

Цього року Україна мала гучний голос на Hannover Messe: українці взяли участь в панельних дискусіях, лекціях, зустрілися з представниками Європейської комісії, GIZ, лідерами German Business Association, а ще підготували Національний стенд.

Наш павільйон був представлений вперше на Hannover Messe. Так, свій експортний потенціал розкрили 11 компаній, що працюють у сфері інжинірингу та ІТ: металооброблення, системи автоматизації та моніторингу виробничих процесів, вагонобудівництво, гідравлічне обладнання, інноваційні технології.

«Маємо такі результати. 250 B2B-зустрічей з потенційними партнерами з Франції, Німеччини, Великої Британії та інших країн Західної Європи. А ще — 400 релевантних контактів для подальшого налагодження співпраці. Не зупиняємося на досягнутому й продовжуємо знайомити світ з українським», — говорять в Офісі з розвитку підприємництва та експорту.

Зазначимо, Hannover Messe — це найважливіша виставка міжнародної промисловості. Вона відбувається щовесни у місті Ганновер і бере свій початок в 1947 році.

Kharkiv IT Cluster — це спільнота, яка об'єднує передові українські IT-компанії, університети та владу. Це IT-середовище, що змінює технологічний ландшафт України, починаючи з 2015 року.

Як це було — у відео від Hannover Messe:

 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости