Мережева економіка ІТ-компаній, як ключ до незламності бізнесу. Історії Insoft Global та ErgoServ

5 декабря, 10:39 Технологии 3911 0

Історії незламності ІТ-компаній демонструють, як саме всередині спільноти виглядає взаємопідтримка, шерінг досвідом та обмін експертизами, як ІТ-компанії, що частково розосереджені країною залишаються об’єднаними цінностями, а не географією.

У рамках нового проєкту «IT Cluster in the Cloud» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» ми розповідаємо історії малих та середніх ІТ-компаній в умовах війни, блекаутів, часткової релокації команд. Бо за період повномасштабного вторгнення спільнота Kharkiv IT Cluster не тільки вистояла, а й зросла до понад 270 компаній та партнерів. Про незламність віддалені команди та адаптивність в умовах війни розповідають Insoft Global та ErgoServ.

Команда — це спільні цінності та мета

Історія Insoft Global — це приклад потужності українського ІТ, коли команди на ремоуті об’єднані та злагоджені єдиними цілями.

Компанія Insoft Global має 3 офіси в Україні. Під час перших відключень світла, інтернету і зв’язку — команда втілила у життя одразу декілька шляхів забезпечення автономності офісів, та обладнала їх відповідним чином.

Офіси в Харкові облаштували портативними зарядними станціями, для яких забезпечили окреме централізоване живлення. В момент відключення основного живлення, станції вмикалися автоматично , тому команда майже не помічала змін та настання темряви. Завдяки оптоволокну та роутерам, підключеним до окремих портативних зарядних станцій, в команд був безперебійний доступ до інтернету. 

Для команди це означало 10-12 годин стабільної роботи всієї інфраструктури офісу. Для замовника вчасно виконану роботу за домовленими дедлайнами.

Тернопільський офіс компанії був розташований у бізнес-центрі, що облаштований потужним генератором та оптоволокном. Проте команда Insoft Global прокачала свій простір додатково та облаштувала власними зарядними станціями та Starlink.

Частина айтівців на ремоуті вирішила облаштувати робочі місця вдома. Компанія допомогла з покупкою всього необхідного: павербанків, домашніх зарядних пристроїв тощо.

24 лютого 2022 року харківська компанія ErgoServ швидко приймала рішення, злагоджено діяла, щоб зберегти команду та релокувати її у більше безпечне місто.

Згодом, наново облаштований офіс в Черкасах був повністю забезпечений електропостачанням та зв’язком завдяки встановленому генератору, підключеній зарядній станції EcoFlow DELTA та Starlink.

Для сталої роботи компанія закупила додаткове автономне освітлення для всіх кабінетів і поповнила запас ліхтариків, акумуляторів та теплих ковдр, щоб зберегти тепло та затишок команди в будь-яку пору року.

Команда ErgoServ також співпрацює з коворкінгами в інших містах України, щоб всі фахівці, які працюють дистанційно, мали доступ до робочих та безперебійних спейсів. Витрати на оренду коворкінгу та облаштування власного робочого місця компенсуються компанією, включаючи закупівлю павербанків, акумуляторів тощо.

Залученість кожного члена команди й небайдужість партнерів допомагали ErgoServ безперебійно працювати в періоди блекаутів або під час планових відключень світла, дотримуючись усіх дедлайнів та належного рівня продуктивності. Крім того, компанії вдалось допомогти із забезпеченням робочих місць колег з інших черкаських компаній.

Сьогодні, на щастя, обладнання в офісі майже не використовується, але тепер у команди завжди є резервний варіант роботи інтернету та електроенергії, а головне — впевненість, що вони напоготові протистояти темряві у всіх її проявах.

Шерінг та спільнодія з командою

Кожна історія компаній показує, як ефективне керівництво та стратегії можуть допомогти зберегти стабільність і функціонувати в умовах війни.

Попри все спільнота продовжує рости і розвиватися, об'єднуючи свої зусилля з партнерами і колегами, розвиваючи екосистему для технологічного бізнесу. Бо спейси незламності — це безпека та впевненість працівників, а значить, вчасно виконані домовленості з партнерами. Це здатність адаптуватися та протистояти новим змінам. Це розвиток та масштабування українського ІТ на міжнародному рівні, як надійних та вмотивованих партнерів навіть в умовах війни.

Kharkiv IT Cluster зростає та розширює можливості кластерних сервісів, що кожна компанія, де б не знаходились її співробітники, мала впевненість, захист своїх інтересів та простір для обміну експертизою. Це стало головною метою проєкту «IT Cluster in the Cloud» за підтримки програми «Конкурентоспроможна економіка України» від USAID — підтримати малі і середні, які так чи інакше релокували своїх людей. Тож кожна історія ІТ-компанії — це ілюстрація можливостей у перешкоді, цінностей, що не обмежуються географією, стабільності та розвитку ІТ-галузі, що одного дня відновлюватиме післявоєнну економіку України. 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все