Як інструменти ШІ прокачають ваші соцмережі? Головне від SMM-менеджерки WEBSPARK

23 января, 13:40 Технологии 4564 0

Штучний інтелект (ШІ) більше не є технологією завтрашнього дня — він уже змінює сучасні галузі, і створення контенту не є винятком.

Поява штучного інтелекту означає значну зміну традиційних в SMM процесів — як створюється, редагується та розповсюджується контент. Й особливо це може допомогти тим, хто бореться з вимогливими термінами створення текстів і візуалів, пошуком незмінної оригінальності або проблемою створення високоякісного контенту, адаптованого до конкретної цільової аудиторії.

Як штучний інтелект допоможе прискорити процес створення контенту та посилити ваші соцмережі — про все це розповіла Галина Случанова, SMM-менеджерка WEBSPARK, у рамках зустрічі, реалізованої за підтримки Kharkiv IT Cluster разом з Консорціумом EEN.

Найперше: що таке штучний інтелект?

Тексти (від есе, віршів і жартів до комп'ютерного коду) і зображення (такі як діаграми, фотографії та ілюстрації), створені інструментами ШІ, — це лише початок. Сьогодні людство знаходиться тільки на першій стадії ШІ, й попереду ще дві, які, на думку деяких вчених, можуть загрожувати самому виживанню людей.

Тож, що це за три стадії?

1. Обмежений інтелект — зосереджується на одному завданні й виконує повторювану роботу в межах заданого діапазону функцій. Зазвичай він вивчає велику кількість даних, наприклад з інтернету, але лише в певній сфері, на яку його запрограмували.

Прикладом можуть бути шахові програми, здатні перемогти чемпіона світу, але не здатні виконувати інші завдання.

Однак деякі експерти вважають, що системи, запрограмовані на автоматичне навчання, такі як ChatGPT або AutoGPT, можуть перейти на наступний етап розвитку.

2. Загальний штучний інтелект — стане реальністю, коли машина зможе виконувати будь-яке інтелектуальне завдання, яке може виконувати людина. 

За даними технологічних євангелістів, загальний ШІ ми побачимо до 2030 року, а його IQ буде вищим за Альберта Енштейна.

3. Штучний суперінтелект — коли штучний інтелект буде вищим за людський.

Філософ Оксфордського університету та експерт зі штучного інтелекту Нік Бостром визначає суперінтелект як інтелект, який «значно перевершує найкращий людський мозок практично в усіх сферах, включно з науковою творчістю, загальним розумом і соціальними навичками».

Як штучний інтелект вплине на SMM?​

Штучний інтелект може допомогти покращити якість та ефективність копірайтингу. Саме завдяки ШІ SMM-ники можуть створювати високоякісний контент, який приваблює більше відвідувачів, не витрачаючи на це купу часу.

«ШІ-інструменти забезпечують широкий спектр можливостей та функціоналу. Вони можуть аналізувати та коригувати тексти, генерувати нові ідеї та концепції, а також перекладати тексти на інші мови. Це дозволяє SMM-никам бути більш продуктивними та розширювати свої можливості», — ділиться Галина.

Як можна використовувати ШІ в соціальних мережах:

— генерування контент-стратегії, плану, ідей;

— створення зображень;

— маркетингові інструменти ШІ;

— сервіси для постингу;

— чатботи.

Але важливо розуміти одну важливу деталь під час роботи зі штучний інтелектом. Лише в поєднанні з людськими здібностями контент від ШІ може бути коректним. Як влучно зауважує сама спікерка:

«Людина — це диригент, а ШІ — лише її інструмент».

Копірайтинг і ChatGPT: як налагодити співпрацю

Чатбот ChatGPT розробила компанія штучного інтелекту OpenAI. Цей бот налаштований на основі GPT-3.5, тобто моделі мови, навченої створювати текст. Він генерує його на будь-яку тематику та відповідає на різні запитання, створює статті, seo-контент, генерує вміст електронних листів, повідомлень, дає поради тощо.

Втім, варто брати до уваги й недоліки чатбота, адже згенеровані ним дані можуть бути неточними, неправдивими та інколи вводити в оману. Він має обмежені знання про світ і події після 2021 року, а також може створювати упереджений вміст. Бот генерує не унікальний контент, а лише послідовно складає слова у речення не певну тему. 

Галина постійно використовує ChatGPT у своїй роботі, зокрема для:

— генерування контент-стратегії;

— формування контент-плану;

— написання дописів та рекламних креативів.

Важливо: Перевіряйте факти, адже ChatGPT полюбляє фантазувати!

З ШІ потрібно правильно спілкуватися і максимально точно задавати запити, щоб отримати результат, на який ви очікуєте, інакше він видасть розмиту текстову картинку. 

Головні правила комунікації з чатботом:

1. Вказуйте, які ключові слова додати в статтю чи пост.

2. Використовуйте максимально чіткі, точні і лаконічні формулювання, акцентуйте увагу на важливих речах.

3. Створюйте один запит різними мовами. 

«Англійською я отримувала максимально розгорнуту відповідь, але, можливо, це залежить від тематики. У перекладі з англійської вам допоможе ШІ-перекладач Deepl», — ділиться Галина.

Штучний інтелект для генерації зображень

ШІ-генератор — це програмне забезпечення, яке використовує штучний інтелект для створення зображень на основі введеного користувачем тексту. Зображення різняться за стилем залежно від можливостей програмного забезпечення, але зазвичай вони можуть створювати зображення в будь-якому стилі, включно з 3D, 2D, кінематографічним, сучасним, ренесансним та іншими.

Для генерації зображень Галина радить використовувати MidJourney — нейромережу, що перетворює написаний користувачем текст на зображення, які потім можна використовувати навіть у комерційних цілях. 

Важливо: оберіть, з якими характеристиками писати prompt, що краще для усього підходить під ваші побажання. Можна просити це зробити ChatGPT.

Промт – це текстова фраза, за якою Midjourney створює зображення. Він складається зі слів-параметрів (описують об’єкти, кольори, стилі та емоції).

Для правильного промту використовуйте:

— коми, щоб розділити параметри;

— прикметники для опису кольору, розміру, форми та інших властивостей об’єктів;

— параметри стилістики, щоб задати загальну естетику.

Що більше деталей – то точнішою буде генерація.

«Із плюсів: ресурс постійно вдосконалюється. Більше того — це чудовий інструмент, що підсилить корпоративну культуру. Ми в WEBSPARK за допомогою інструментів MidJourney постійно вітаємо одне одного з Днем народження, генеруючи там фотографії», — розповідає Галина.

Креативний мозок маркетингової кампанії — Narrato

Narrato — це контент-маркетингова платформа для створення текстів та керування проєктами, яка надає також усі функції, які ви очікуєте від онлайн-інструменту для перевірки граматики. Платформа має безліч інших інструментів оптимізації контенту, як-от генератор короткого змісту для SEO, помічник для написання AI, генератор тем AI, спеціальні шаблони та посібники зі стилів тощо.

Галина думає, що Narrato — це чудова альтернатива сервісу Jasper. Щоправда, поки що сервіс доступний тільки англійською мовою, але завжди можна перекласти необхідне або просто взяти звідти ідеї для контенту. Більше про плюси платформи — у розборі від WEBSPARK ?

ElevenLabs, або голос ваших відео

Багато контент-мейкерів шукають способи, щоб озвучити текст українською для відео. Вихід є — ElevenLabs. Це багатофункціональна нейромережа, яка автоматично генерує текст в голос українською, має широкий вибір чоловічих і жіночих голосів з різними налаштуваннями. Якісна озвучка тексту українською та + ще на 29 різних мовах — платформа ElevenLabs може стата фішкою вашого акаунту в соцмережах.

«По-перше, використання таких сервісів — це значно простіше, ніж озвучувати власним голосом. Наприклад, мені перед записом на 1 хвилину треба налаштовуватися півгодини,розповідає Галина. — Як порада: пограйтеся зі знаками пунктуації, адже це впливатиме на інтонацію».

Наробили контент, а що далі? 

Чи має SMM-фахівець цілодобово перебувати поруч із комп’ютером та моніторити сторінки в соціальних мережах, публікувати нові пости, реагувати на лайки та коментарі? Раніше процес просування облікових записів вимагав постійного залучення у процес, але з появою сервісів для автопостингу ситуація змінилася.

Зараз сервісів для організації автоматичного та відкладеного постингу сила силенна. Тому Галина радить обирати не російську платформу й щоб усе коректно працювало з крос-постингом.

І хоча автопостинг у соцмережах заощаджує ваш час для виконання інших завдань чи творчої діяльності, треба дуже уважно тестувати ці платформи:

«Наприклад, Meta завжди може підкинути вам сюрприз — і крос-постинг зламається»,розповідає Галина

Бот-месенджери, або MANYCHAT

Боти-месенджери – це не далеке майбутнє, а реальне сьогодення, яке вже перевірене і добре працює. Відкриті тарифи, швидка окупність інвестицій, збільшення конверсій, економія маркетингового бюджету, більше залучення – це чатботи сьогодні. 

Але перш ніж використовувати чатбот, варто зрозуміти, нащо він вам потрібен — замість оператора, для конкурсів чи для продажів. 

Переваги чатботів:

— Ефективна взаємодія з клієнтами

— Економність

— Відстеження доставлюваності контенту і даних про користувачів

— Генерація та класифікація лідів

— Легкість в експлуатації

До всіх цих плюсів, у оголошень в месенджері Facebook показники відкриття на 500% вище, а рейтинг кліків на 300% вище, ніж в звичайних електронних листах. Для цього Галина радить використовувати MANYCHAT, адже:

— він має безкоштовну версію, яка включає до 1000 діалогів;

— можна налаштувати сценарції відповідей на різні випадки;

— працює з різними платформами — Facebook, Instagram тощо.

Як знайти баланс між автоматизацієї та персоналізацією? 

Галина переконана: головна задача — не втомити користувача. Саме тому перекласти відповідальність на плечі ШІ можна за те, що для контент-мейкерів є рутиною. Наприклад, першу комунікацію в діректі можна цілком автоматизувати. Але варто продумати, в який момент до діалогу підключити живу людину. Адже залишити весь продаж на бота — неправильно й недоречно.

Те ж стосується і використання алгоритмів ШІ для створення дизайнів і текстів:

«Генеруєте контент в ШІ? Тоді не цурайтеся його адаптувати під себе. Саме так ви не натрапите під хвилю хейту в інтернеті», — ділиться Галина.

? Якщо ви не мали змоги особисто приєднатись до зустрічі або хочете переглянути івент — переходьте за посиланням. На YouTube-каналі Kharkiv IT Cluster є запис зустрічі.

Ми хочемо висловити щирі слова подяки нашій спікерці Галині Случановій та WEBSPARK за надану підтримку нашого івенту, реалізованого спільно з Консорціумом EEN.

Приєднуйтесь до прогресивного ком’юніті Kharkiv IT Cluster — станьте частиною унікального нетворкінгу і отримайте доступ до кластерних сервісів.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все