Зустріч амбасадорів у Києві: Спільна адженда для Відновлення України

19 августа, 10:57 Технологии 4109 0

Київ — 28 серпня 2024 з 10:00 по 16:30

Провідні українські та міжнародні експерти зберуться в Києві на визначну подію, організовану Українським кластерним альянсом (УКА)* в рамках програми Professionals4Ukraine. Захід, що має назву «Спільна Адженда для Відновлення України», об’єднає фахівців із 7 країн ЄС, які працюють над зміцненням стійкості та підготовкою до відновлення української економіки після війни.

Програма амбасадорів Professionals4Ukraine є ключовим елементом стратегії інтернаціоналізації кластерів УКА. Вона об'єднує професіоналів із 17 країн світу, з різних галузей, які надають підтримку українським кластерам у подоланні викликів воєнного часу та підготовці до відновлення. Ці фахівці отримують статус «Амбасадорів» і активно пропонують рішення для вирішення актуальних проблем.

Ця зустріч є подією року для кластерів Українського кластерного альянсу (УКА) — за масштабами об'єднання, а також за важливістю питань які виносяться на дискусії з зарубіжними партнерами. Обговорення спільної адженди за ключовими секторами та наппрямками Відновлення, з деталізацією спільних проєктів та програм розвитку є головною метою заходу. Ця подія орієнтована на різні категорії стейкхолдерів, дотичних до кластерного руху — урядових організацій та регіональних органів влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, науки, донорів та міжнародних організацій. 

*Український кластерний альянс (УКА) — національне об'єднання кластерних організацій України заради розвитку кластерного руху та зростання економіки.

Заплановані події в рамках програми

  • 28–29 серпня у Києві пройдуть зустрічі закордонних амбасадорів з Німеччини, Польщі, Чехії, Румунії та Франції з кластерами Центрального та Східних регіонів, а також з представниками інноваційної екосистеми столиці.

Основні теми обговорень включатимуть:

- Регіональна та кроскордонна співпраця.
- Ролі регіональних адміністрацій у розвитку кластерів.
- Досвід і кращі практики інноваційної екосистеми Києва..
- Ініціативи УКА у сферах енергетики та оборони.
- Кращі кейси та практики *Professionals4Ukraine*.
- Перспективи співпраці у проєктах відновлення України.
- Механізми підтримки міжнародної співпраці кластерів.

Серед спікерів-амбасадорів програми Professionals4Ukraine:

  • Майк Річардсон — старший менеджер проєкту OpTecBB, Німеччина.
  • Маріус Геру — генеральний менеджер кластеру креативних індустрій Нижній Дунай, Румунія
  • Анна Побол — координатор програми EU4Digital, Болгарія
  • Тереза Шаманова — керівник агенції CzechInno, Чеська республіка
  • Флоріан Ендрьюс — консультант компанії Gruener Hering, фасилітатор проектів УКА в сфері Sustainable & Circular economy, Німеччина.
  • Лоїк Марен — керівник європейських проектів кластеру CIMES, Франція.
  • Марк Версай — виконавчий директор кластеру CIMES, Франція
  • Адріан Яшік — директор державної агенції Індустрії 4.0 FPPP, Польща
  • Анджей Чулак — керівник Польського кластеру композитних технологій, Польща.

Захід збере провідних експертів, лідерів думок та представників бізнесу з різних країн, та створить унікальну атмосферу для побудови ефективних мереж і зміцнення міжнародної співпраці. 

Реєструйтеся, щоб бути в центрі обговорень та стати частиною спільних зусиль з відновлення України. Приєднуйтесь до провідних експертів, амбасадорів та представників бізнесу з усього світу, щоб почути найкращі практики, обмінятися ідеями та знайти нові можливості для співпраці.

Детальну інформацію про подію можна знайти на сайті: https://www.clusters.org.ua/professionals4ukraine-meeting/

Конференція проводиться в рамках проєкту *ClusterINTernationalisation* за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України». Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все