3 книги для покращення навичок в дизайні.

10 февраля, 13:56 Учеба 4376 0

Привіт, я UI/UX дизайнер в компанії Yozma.Tech - Yurii Ravliuk ?
Хочу поділитись з вами добіркою книг, які зв'язані з дизайном та будуть вам корисними в повсякденному житті кожного з нас.

Дизайн – це не лише естетика, але й зручність експлуатації. Я підготував 3 книжки, які на мою думку повинен прочитати будь-який дизайнер не залежно від свого рівня, оскільки когось це навчить розуміти основи дизайну, а когось заставить задуматися і вдосконалити свої навички. Багато думок описаних у цих книгах, є універсальними для будь-кого і можуть застосовуватися до інших аспектів життя та праці.
 

? «Не змушуйте мене думати» / «Don’t Make Me Think» – Стів Круг.

Стів Круг – хрещений батько UX, крутий фахівець, який присвятив більшу частину свого життя вирішенню завдань щодо поліпшення інтерфейсів, в тому числі Apple. Його культова книжка вийшла більш як 20 років тому, але досі вважається актуальною в галузі UX дизайну. Основний акцент полягає на назві книги «Не змушуйте мене думати» – це те, що хочуть всі користувачі, які відкривають ваш сайт чи додаток, тому у книзі йдеться про юзабіліті з простими та зрозумілими кейсами як потрібно робити та чого робити не варто. Написана простою мовою та розбавлена жартами й ілюстраціями, тому легко і швидко читається.
 

? «Дизайн звичних речей» / «The Design of Everyday Things» – Дональд Норман.

У книзі дизайнера та інженера Дональда Нормана описані основні принципи дизайну та його філософія. Книга допоможе зрозуміти, які вимоги до дизайну мають люди за допомогою звичайних побутових речей, а не технологій. На обкладинці книги зображено зовсім не придатний до користування чайник або окуляри, що показує всю абсурдність коли кінцевою метою дизайнера є створення лише гарних, а не корисних продуктів. Як сказав Стів Джобс - «Дизайн – це не те, як предмет виглядає, а те, як він працює».
 

? «100 головних принципів дизайну» / «100 Things Every Designer Needs to Know About People» – Сюзан Уейншенк.

Дуже пізнавальна книга психолога Сюзан Уейншенк, яка розповідає про психологію та фізіологію людини, як і чому люди поводяться з точки зору науки та реальних досліджень, на які посилається автор і наводить імена вчених, назви робіт і теорій та роки, коли вони проводились. Книжка корисна для загального розвитку кожному, оскільки розповідає про те, як ми бачимо та читаємо, думаємо та запам’ятовуємо, відчуваємо та приймаємо рішення.

Дизайн досить активно еволюціонує. Він стає цікавішим та зручнішим, але щоб все це відчути, потрібно йти з ним в ногу. 
Підписуйся на наші соціальні мережі і отримуйте щодня корисний контент в FB & Instagram ?

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все