Харківський ІТ Кластер підписав меморандум із МОН

2 января, 13:31 Учеба 4369 0

Харківський ІТ Кластер — спільнота, яка об’єднує понад 300 ІТ-компаній, освітніх і бізнес-партнерів задля розвитку технологічного бізнесу регіону й України. Попри виклики, ми зростаємо, бо об'єднанні цінностями, а не географією.

Кожна ініціатива й проєкт, зокрема освітні, завжди відповідають на сучасні виклики в Україні. Саме завдяки цьому ми досягаємо успіху за сформованими ініціативами й проєктами в межах партнерства.

За 2023 ми значно посили співдію між ІТ-компаніями й закладами освіти. Завершує цей рік підписання меморандуму про співпрацю із Міністерством освіти й науки України, яке відбулося 27 грудня. Ця синергія сприятиме позитивним змінам у сферах освіти й науки, науково-технічної діяльності й інновацій.

«Підписання меморандуму з Міністерством освіти й науки — це стратегічний крок для Харківського ІТ Кластера в напрямі розвитку технологічної освіти й людського капіталу. Я впевнена, що спільними зусиллями ми посилимо позитивну трансформацію та розвиток освітньої екосистеми. Це необхідна умова для залучення талантів і підготовки професійних ІТ-фахівців, готових до нових викликів глобального ІТ-середовища», — зазначила Ольга Шаповал, виконавча директорка Kharkiv IT Cluster.

У контексті стратегічного розвитку Kharkiv IT Cluster підписання меморандуму з Міністерством освіти й науки створює важливий механізм для здійснення позитивних змін у сферах освіти, науки й бізнесу.

Спільна місія полягає в:

✨ підтримці ініціатив, спрямованих на розвиток науково-технічної діяльності й інновацій, зокрема на створення умов для високоякісної підготовки фахівців на всіх рівнях освіти;

✨ активній участі у реформуванні й трансформації закладів вищої освіти, зокрема, активній участі бізнесу в Наглядових радах університетів;

✨ облаштуванні комп’ютерним та іншим обладнанням Цифрових освітніх центрів (DLC) від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) у 22 цифрових освітніх центрах у Харкові й Харківській області.

«Підписання меморандуму з Харківським ІТ Кластером — це новий етап взаємодії освіти з бізнесом. Разом ми будемо сприяти розвитку сучасної технологічної освіти й сприяти інноваційному розвитку країни», — підкреслив Оксен Лісовий, міністр освіти й науки України.

Це важливе партнерство свідчить про довіру й відповідальність Kharkiv IT Cluster у втіленні стратегічних цілей на благо розвитку освітнього, наукового й технологічного потенціалу України.

 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все