Літературний гайд для HR: добірка книг для професійного зростання

7 декабря, 07:06 Учеба 3980 0

В сучасному світі, де ринок праці та умови роботи постійно змінюються під впливом зовнішніх обставин, професійна компетентність HR-фахівців набувають все більшого значення. Завдяки зростаючим вимогам, вони повинні постійно удосконалювати свої навички і розширювати свій багаж знань.

Інтернет надає нескінченну кількість можливостей для самонавчання і професійного зростання. Однак серед багатьох доступних ресурсів книги й досі залишаються найбільш надійним джерелом знань та вдосконалення.

У цьому блозі розглянемо 24 книги, обов’язкові для прочитання HR-фахівцями. У цьому long list– видання, які відображають актуальні тенденції та концепції в HR-галузі та допомагають розширити свої знання і навички, ставши більш успішним та компетентним фахівцем у сучасному бізнес-середовищі. Від бестселерів до академічних досліджень, список охоплює різні аспекти управління людськими ресурсами, допомагаючи впоратися з будь-якими викликами, які постають на професійному шляху.

1. Управління людськими ресурсами, (Гарі Десслер)

"Управління людськими ресурсами" - це 700-сторінкова біблія з управління персоналом. Це, певно, одна з найбільш популярних навчальних книг для HR. 

2. Управління персоналом ззовні та зсередини: Шість компетенцій для майбутнього людських ресурсів, (Дейв Ульріх, Джон Янгер, Вейн Брокбенк, Майк Ульріх)

Ульріх та його колеги перераховують ключові компетенції сучасного HR-фахівця, який повинен сприяти розвитку потенціалу, бути прихильником технологій та лідером змін, а також бути інноватором та інтегратором. Усе це вписується в ширший стратегічний контекст, який формує останню компетенцію: стратегічний позиціонер.

3. Перші 100 днів нового HR-лідера: як почати сильним, не зупинятися на досягнутому і швидше досягти успіху в якості нового менеджера з персоналу, директора або віце-президента, (Алан Коллінз)

Вперше очолити HR-відділ непросто. Тим не менш, дуже важливо закласти міцний фундамент для успіху протягом перших 100 днів. Ця книга пропонує прості кроки та ідеї, які допоможуть новим лідерам продуктивно розпочати роботу.

4. Перемога через організацію, (Дейв Ульріх, Девід Крисинські, Вейн Брокбенк, Майк Ульріх)

У цій блискучій книзі Ульріх та співавтори детально розглядають функцію управління персоналом. У своїй праці вони послуговуються дослідженням компетенцій HR, в якому взяли участь понад 30 000 HR-фахівців, бізнес-лідерів та співробітників - найбільша вибірка за всю історію. 

5. Система показників управління персоналом, (Брайан Беккер, Марк Хьюселід, Дейв Ульріх)

Ця книга, мабуть, найстаріша в цьому списку, але водночас і найбільш цінна. У "Системі показників управління персоналом" Беккер та його колеги пояснюють, як можна пов'язати та кількісно оцінити людей, стратегію та ефективність.

6. Стратегічне управління людськими ресурсами: Інструментарій HR-професіонала, (Карен Бівен)

Цей функціональний посібник є всеосяжним ресурсом для HR-індустрії. Він поділений на чотири розділи, в яких пояснюється, як знання себе, свого бізнесу, своєї галузі та своєї професії допоможе підвищити стратегічну цінність організації.

7. Робота рулить! (Ласло Бок)

Google завжди був орієнтиром, коли мова йшла про хороші кейси з управління персоналом. У своїй книзі «Робота рулить!» Ласло Бок, колишній віце-президент Google по роботі з персоналом, описує найкращі HR-практики в компанії.

8. Ілюзія таланту (Томаш Чаморро-Премужич)

"Ілюзія таланту" - це легка для читання книга, сповнена наукових фактів, що стосуються управління талантами. У книзі йдеться про те, що таке талант (не всі люди талановиті), як виміряти талант, як йогорозвивати. 

9. HR Rising! Від власності до лідерства, (Стів Браун)

У цій книзі автор бестселерів Стів Браун надихає HR-фахівців вийти за рамки мислення, що вони є допоміжною функцією і стати цілеспрямованими лідерами. 

10. HR зруйнований: Час для змін, (Люсі Адамс)

У цій книжці йдеться про те, якою буде роль HR у майбутньому. Як ми можемо радикально по-іншому керувати, управляти, залучати та підтримувати працівників. 

11. Дев'ять неправд про роботу: Путівник вільнодумного лідера по реальному світу (Маркус Бекінгем, Ешлі Гудолл)

У книзі "Дев'ять неправд про роботу" використовується науково обґрунтований підхід до розвінчання дев'яти поширених міфів в галузі. Але є ті, хто може подолати брехню і дізнатися, що є справжнім. Це вільнодумні лідери, які визнають силу та красу індивідуальної унікальності, які знають, що нові моделі є ціннішими, ніж отримана мудрість, і що докази сильніші за догму. 

12. Приналежність на роботі: Щоденні дії, яких ви можете вжити для розвитку інклюзивної організації, (Род Перрі)

Почуття приналежності розширює можливості людей і створює позитивний вплив на робоче місце. Ця книга пояснює базову людську потребу в приналежності та чому важливо, щоб кожен відчував приналежність до колективу на робочому місці. 

Управління людськими ресурсами залишається важливим елементом успішного бізнесу і ці книги надають цінні інсайти для розвитку сучасних лідерів та менеджерів. У наступній частині – чергова порція літератури про різні аспекти управління персоналом, стратегії та підходи до ефективного керівництва командами. Далі буде… 

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все