Топ 5 сервісів як розвиватись в PHP напрямку для початківців

6 ноября, 13:17 Учеба 3856 0

Привіт всім, я працюю у сфері ІТ з 2014 року, наразі займаю позицію тімліда в компанії Yozma.Tech яка працює на ізраїльський ринок.


Я вирішив підготувати підбірку рекомендацій для початківців які хочуть детальніше познайомитись із PHP напрямком та рости у ньому. В цій статті для вас розкриються різні моменти, за допомогою яких ви зможете вдосконалити свої навички та розширити знання.
 

1) https://laracasts.com

Ресурс в якому більше ніж 300 годин відео зв'язаних з розробкою на PHP, JS та SQL в даному ресурсі детально описується робота з мовами програмування та сучасними PHP / JS фреймворками: Laravel, Symfony, React, Vue, які майже постійно використовуються у зв'язці з PHP. Розглядаються також техніки програмування: в OOP, застосування архітектурних патернів, чистий код, процес та підготовка коду до розгортання на продукційному сервері.

 

Детально розбираються інструменти для розробників такі як:

- IDE - PHP Storm / Visual Studio Code

- Текстові редактори - Sublime text, Vim

- Система управління базою даних - MySQL

- Та NoSQL сховищем - Redis

- Пакетним менеджером - WebPack

- Фреймворк для модульного тестування - PHPUnit

В даному сервісі є також поділ відео на 3 типи: для початківців, розробників з досвідом які працюють самостійно, та розробників які вже опанували інструмент на високому рівні та потребують оптимізувати свою роботу за допомогою більш оптимальних рішень.

 

2) Документація PHP на https://www.php.net
Як на диво, коли ми говоримо про документацію в PHP вона дійсно дає відповідь як не на всі, так на більшість запитань в зрозумілий та простий спосіб. В ній описуються бібліотеки які є не тільки з “коробки”, але і які встановлюються окремо. Тут можна знайти опис всіх функцій та різні варіанти їх застосування.

Великим плюсом буде можливість вибору мови для більшого розуміння потрібної інформації.

 

3) Вірний Шлях. https://phptherightway.com/

Якщо основні речі такі як синтакси та структура мови PHP вже опановані я б рекомендував перейти до цієї книжки (онлайн керівництва з написання коду) Де описані застосування мови програмування в таких розділах як:

- Управління залежностями

- Практики написання коду

- Бази даних

- Тестування

- Віртуалізація

- Кешування

- Документування коду

- Шаблонізація

- Робота з помилками та винятками

- Парадигми програмування

Даний ресурс це як така “хрестоматія” з програмування PHP в якій є всі необхідні посилання до розділів та інструментів які вас цікавлять

 

4) Також для практики вже безпосередньо програмування рекомендую зареєструватись на сайтах: www.codewars.com  
www.hackerrank.com
Де можна попрактикуватись з реальними “кейсами” програмування практично у всіх мовах якщо в 1 випадку є мова PHP і багато задач до розв'язку зв'язаних для прикладу з алгоритмами, маніпуляцією типів даних, OOP, математичними розрахунками, графіками, патернами, оптимізацією коду. То у 2 ресурсі є можливість попрактикуватись з JS та SQL. За кожне розв'язане завдання ви отримуєте бали на даних платформах і таким чином можете побачити свій загальний рейтинг серед всіх розробників на даному ресурсі. Якщо, в голову ніяк не приходить рішення то можна подивитись вже готові від інших користувачів, розв'язки яких вже поділені та відсортовані на найбільш оптимальні або найкращі з застосуванням практик.

 

5) Книжка  ''Занурення в Патерни Проектування'' від Олександра Швеця

В ній детально описуються і пояснюються в досить зрозумілий спосіб патерн програмування їхнє значення та застосування в програмуванні з прикладами на PHP. Хотілось би зазначити що дані патерни є практично у всіх мовах програмуваннях і якщо їх освоїти, то це великий + до карми та пришвидшення розвитку кар'єри розробника в програмуванні.

 

Мова програмування це інструмент, і не так важливо який з них кращий, а важливо те, як ви вмієте ним користуватись. 
Якщо ви знаєте інші корисні сервіси чи книги присвячені PHP, які варто додати в підбірку, поділіться ними в коментарях.

Дякую за увагу.

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

IT Новости

Смотреть все